Groen

Groene balkons voor bewoners van Laak

In Wijkcentrum Laakhavens maakten we prachtige plantenbakken

Planten om je heen hebben is gezond en het staat gezellig. Maar het is ook belangrijk voor de vogels, vlinders en bijen in onze stad. Dat weten steeds meer mensen. We hebben acties voor het vergroenen van je tuin, zoals Operatie Steenbreek en Bomen voor Den Haag. Maar wat als je een balkon hebt?

Speciaal voor bewoners zonder tuin zijn we de cursus balkontuinieren gestart. In Wijkcentrum Laakhavens gingen we samen met leden van de Turkse vrouwengroep en andere bewoners uit de buurt aan de slag met het vullen van plantenbakken. De workshop werd georganiseerd in samenwerking met buurtteam Toekomstig Laak.

Hoe ga je aan de slag voor een groen balkon?

De middag begon met een training van onze collega’s Jip en Nikol. Tijdens de training leerden we waar je op moet letten bij het vergroenen van een balkon. Heb je bijvoorbeeld veel zon op je balkon of ook schaduw? Kies daar de juiste planten op uit, want niet alle planten kunnen goed tegen zon.

We leerden ook dat er plantensoorten zijn die je kunt planten als bescherming tegen beestjes. Bijvoorbeeld venkel tegen slakken. Dat vinden ze namelijk niet lekker. Wanneer je last hebt van bladluis op je planten, dan kan je planten neerzetten die lieveheersbeestjes aantrekken. Lieveheersbeestjes eten bladluis. Dan ben je zo van de bladluis af.

Handen uit de mouwen

Daarna was het tijd om aan de slag te gaan. Iedereen mocht een plantenbak vullen met hydrokorrels (kleikorrels die veel vocht kunnen opnemen en lucht doorlaten), aarde en vier soorten planten. Al snel was iedereen bezig. Er werden plantjes geruild en handschoenen uitgeleend. Het was erg leuk om te zien hoe iedereen elkaar te hulp schoot. En het resultaat mocht er zijn! Alle deelnemers gingen tevreden met hun bak naar huis.

Wil jij ook balkontuinieren?

Je kunt zelf ook aan de slag met een groen balkon. We gaan dit jaar nog meer workshops organiseren, misschien ook bij jou in de buurt. Houd onze kalender dus goed in de gaten. Tot die tijd kun je hier alvast leuke tips vinden:

Ik help je graag
Anouk van Santen
Bij mij kun je terecht voor: ondersteuning van bewoners in Laak Centraal, communicatie en bewonersgroepen zichtbaar maken
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht