Groen

Bomen voor Den Haag

Gratis bomen voor Haagse bewoners, organisaties, scholen en bedrijven

Bomen voor Den Haag komt terug in 2024

Je kunt je niet meer aanmelden voor een gratis boom. De actie is gesloten.

Deze editie is een overweldigend succes! Er zijn 2100 bomen aangevraagd. In november zijn deze bij de bewoners, organisaties en bedrijven geleverd. Volgend jaar kan je weer een gratis boom aanvragen. Houd onze nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie.

Waarom bomen voor Den Haag?

Gemeente Den Haag geeft bomen weg om Den Haag groener en mooier te maken. Maar vooral ook beter bestand tegen het veranderende klimaat. Het is vaker erg warm en we hebben steeds meer zware regenbuien. Bomen zorgen voor verkoeling als het in de zomer erg warm is en zorgen ervoor dat het water van hevige regenbuien beter de grond in kan lopen.

Spelregels Bomen voor Den Haag

Er zijn een aantal spelregels waar we ons aan houden om de actie eerlijk te laten verlopen.

  • De actie geldt voor bewoners, scholen, sportclubs, bedrijven en andere organisaties uit Den Haag. De boom wordt dus in Den Haag geplant.
  • Per huishouden kan je één boom aanvragen, met een maximum van tien bomen bij een gezamenlijke aanvraag. Vraag je bijvoorbeeld met drie huishoudens (appartementen) uit een VvE bomen aan, dan mag je maximaal drie bomen aanvragen.
  • Een commerciële organisatie kan maximaal vijf bomen aanvragen.
  • Een niet commerciële organisatie, zoals een stichting, sportvereniging of school, kan maximaal tien bomen aanvragen.
  • De boom mag je, met uitzondering van scholen en sportclubs, alleen op privéterrein planten. Denk aan je eigen voor- of achtertuin, volkstuin of gezamenlijke buurt- of binnentuin.
  • Voor het planten van een boom moet toestemming zijn van de eigenaar van de grond. Woon je bijvoorbeeld in een huurwoning en wil je een boom in de tuin planten? Vraag dan eerst goedkeuring aan de verhuurder.
  • Er moet voldoende groeiruimte zijn voor de boom. Bij de veel gestelde vragen leggen we je uit waar de locatie aan moet voldoen.
  • De boom wordt door de ontvanger zelf geplant. Wij leveren de boom, potgrond, een boomband en spijkers bij jou af en daarna plant je de boom zelf.
  • De boom mag niet worden gebruikt voor herplantingsplicht bij scholen of sportverenigingen.

Hoe werkt Bomen voor Den Haag?

Samen met Gemeente Den Haag delen we 1.500 bomen uit. Bewoners, scholen, organisaties, initiatieven en sportclubs konden zich aanmelden.

Uit welke bomen kun je kiezen?

Je kunt kiezen uit verschillende boomsoorten. In de keuzelijst leggen we ze allemaal aan je uit. Zo kun jij een boom kiezen die goed bij jouw locatie past. Veel bomen zijn geselecteerd omdat ze van origine uit de omgeving komen of hier goed passen. Bijvoorbeeld appels en kersen. Deze inheemse soorten dragen extra bij aan de biodiversiteit in de stad.

Houd er rekening mee dat wij vrij grote bomen uitdelen. Zelfs de kleine bomen worden zo'n vier meter hoog. De bomen zijn op moment van leveren al rond de drie meter hoog. Dat betekent dat ze in het voorjaar na de aanplant ook meteen al prachtig bloeien.

Veel gestelde vragen

Is het nog niet helemaal duidelijk? Lees dan hieronder de veel gestelde vragen. Staat jouw vraag daar niet tussen? Stuur dan een mail naar bomenvoordenhaag@duurzaamdenhaag.nl

Helaas kun je op het moment geen boom aanvragen, de actie is gesloten. We verwachten dat je je in het voorjaar weer in kunt schrijven. Wil je zeker weten dat je het niet mist? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op social media.

Lees verder
Ik help je graag
Anouk van Santen
Bij mij kun je terecht voor: Jong Duurzaam Den Haag, Bomen voor Den Haag en de buurt Laak Centraal.
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht