Groen

Geen tuin? Ga voor een geveltuin, boomspiegel of groen balkon

Je hoeft geen enorme voor- of achtertuin te hebben om bij te dragen aan een groene stad

Je hoeft geen enorme voor- of achtertuin te hebben om de omgeving van jouw huis te kunnen vergroenen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een geveltuin of groene boomspiegel? De kans is groot dat er een manier is om in jouw omgeving aan de slag te gaan. Zo maak je jouw straat een stuk gezelliger

Boomspiegel of boomtuintjes

Een boomspiegel is de ruimte rond de boom. Als bewoner mag je die opfleuren. Zet er bijvoorbeeld mooie bloemen of planten in. Tip! Zet er een bordje in om iedereen te laten weten dat de boomspiegel onderhouden wordt.

Een boomspiegel met plan (foto: gemeente)

Geveltuin

Voor het aanleggen van een geveltuin mag je langs de hele lengte van je gevel maximaal anderhalve stoeptegel (45 cm) uit de stoep halen. Als je deze stoeptegels rechtop zet, heb je meteen een mooie rand voor jouw geveltuin. Meer dan een beetje tuinaarde en plantjes heb je niet nodig. Via onze campagne Operatie Steenbreek kun je gratis jouw tegels ruilen voor plantjes.

Een geveltuin in de Nassaustraat in Den Haag

Vergroen je balkon

Op een balkon is meer mogelijk dan je misschien denkt. Ook hier kun je inheemse planten, struiken en zelfs kruiden of groente kwijt. Thierry en Eva hebben een daktuin omgetoverd tot een groene oase. Lees hun verhaal hieronder!

Thierry en Eva met hun daktuin
Ik help je graag
Edwin Cornelissen
Bij mij kun je terecht voor: Operatie Steenbreek, het vergroenen van schoolpleinen en Haags Klimaatakkoord
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht