Energie opwekken en gebruiken

Energie opwekken en gebruiken

Wek jij al zelf schone energie op?

Zelf schone energie opwekken en gebruiken. Dat gebeurt al op veel plekken in Den Haag! Ook jij kan dit doen. Zowel met een koophuis, als met een huurhuis.

Zonnepanelen op het dak

Zonnepanelen zijn de meest populaire en makkelijke manier om zelf energie op te wekken. Als je in een koophuis woont met een eigen dak kan je deze zelf plaatsen. Of doe het samen met je VvE. Ook organiseren bewonersinitiatieven regelmatig een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen. Daarnaast zijn er energiecoöperaties die het ook voor mensen met een huurhuis mogelijk maken om te investeren in zonnepanelen. Via het Klimaatfonds kunnen verenigingen en organisaties hier een bijdrage voor ontvangen.

Van het gas af

Den Haag gaat van het gas af. Er zijn hier verschillende alternatieven voor. Zo kan je je aansluiten bij een warmtenet of kan je volledig gasloos wonen met een inductiekookplaat en een warmtepomp. Het is hierbij belangrijk dat je woning goed geïsoleerd is. Er zijn regelmatig subsidies beschikbaar van bijvoorbeeld gemeente Den Haag voor deze aanpassingen.

Schone energie gebruiken

Een andere manier om schone energie te gebruiken is door een je energie af te nemen bij een een schone, duurzame energieleverancier.

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht