Groen

Groen

Aan de slag met groen in de stad

Groen maakt de stad gezelliger. Het maakt de stad ook beter bestand tegen plensbuien of juist droogte. Daarom helpen we je graag om aan de slag te gaan met groen. Dat kan alleen of samen met jouw buren. Op deze pagina delen we onze tips. Heb je vragen of wil je zelf aan de slag? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Zelf aan de slag met groen in de buurt

Je kunt zelf veel doen om jouw tuin, straat of buurt groener te maken. Ga bijvoorbeeld aan de slag met Operatie Steenbreek. Wij ruilen jouw tuintegels in voor gratis plantjes. Je kunt bijvoorbeeld een geveltuin aanleggen. Je kunt ook een boomspiegel adopteren. Of jouw tuin een fijne plek maken voor vogels en vlinders.

Samen met jouw buren vergroenen

Er is niets leuker dan samen de straat mooier en groener maken. Trommel daarom jouw buren op voor een grote Operatie Steenbreek-actie. Of misschien willen jullie een voedselbos starten. Of een gemeenschappelijke tuin aanleggen. Veel buurten hebben al groene organisaties. Wij brengen je daar graag mee in contact. Heb je al een plan? Wij helpen je graag. Ook als je jouw schoolplein wil vergroenen kunnen wij helpen.

Waarom is groen zo belangrijk?

Klimaatverandering leidt tot drogere en hete zomers. Met tegelijk zware regenval in korte tijd. ‘s Winters valt er juist weer veel regen. Bij deze plensbuien is er risico op wateroverlast. Zoals ondergelopen kruipruimtes, kelders en straten. Planten en bomen zorgen ervoor dat de bodem water beter opneemt. En ze houden het water ook beter vast. Zo worden droge tijden minder droog en komt regenwater niet waar het niet hoort.

Ik help je graag
Edwin Cornelissen
Bij mij kun je terecht voor: Operatie Steenbreek, het vergroenen van schoolpleinen en Haags Klimaatakkoord
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht