Groen

Dankzij de Nationale Postcode Loterij is onze stad weer een stukje groener

Ieder jaar ​​krijgen wij via de Natuur- en Milieufederaties een bijdrage

Ieder jaar krijgen wij via de Natuur- en Milieufederaties een bijdrage vanuit de Nationale Postcode Loterij om onze stad groener te maken. Daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Met dit geld kunnen we concrete acties in de stad organiseren.

Hieronder een kleine impressie wat wij in 2020 hebben gerealiseerd met het geld van de Nationale Postcode Loterij:

Plantenbibliotheek

In Den Haag kennen we al wel de kleine kastjes met boeken erin die je kan ruilen. Maar sinds dit jaar zijn we in Den Haag ook bekend met de plantenbibliotheken. Kleine kastjes in de openbare ruimte waar bewoners hun plantenstekjes kunnen ruilen. Het is een groot succes gebleken! Tientallen bewoners hebben ons gemeld ook zo’n plantenbieb te willen beginnen.

Met geld van de Nationale Postcodeloterij en samen met Voorwelzijn Segbroek hebben wij ook een aantal plantenbibliotheken gerealiseerd, waarvan één op het Koningsplein en op het Newtonplein. Deze kastjes dragen bij aan de biodiversiteit in de stad en de samenhang in de buurt. Begin volgend jaar (helaas vertraagd vanwege de strenge coronamaatregelen) openen we ook plantenbiebjes in Loosduinen en bij het Muzee Scheveningen in… je raadt het al, Scheveningen.

In november organiseerde we een informatiebijeenkomst over de plantenbiebjes. Hoe realiseer je nu zo'n initiatief? Bekijk de video van de bijeenkomst terug.

Regentonnen

De stad moet vergroenen om al het water dat steeds vaker met bakken uit de hemel komt vallen op te vangen en om in de zomer dier en mens te voorzien van wat schaduw in de steeds extremere hitte. Steeds meer bewoners, bedrijven en organisaties vergroenen. Dat is mooi! Dit jaar zagen we mede door deze trend de vraag naar regentonnen stijgen. Want al dat groen moet ook bewaterd worden! Een regenton is dan een mooie uitkomst om dit met gratis regenwater te doen. In Leidschenveen, Molenwijk/Puntpark en Schilderswijk hielden wij daarom dit jaar een pilot met gesubsidieerde regentonnen, onder andere gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij. Maar liefst 124 regentonnen hebben we weggezet die samen 17.766 liter regenwater kunnen opvangen!


Appelbomen

Net op de valreep, voor de harde lockdown in december, deelden wij 15 appelboompjes uit aan bewoners in Den Haag als startschot van het project Plan Boom. Met de project gaan we de komende jaren heel veel bomen planten in de stad.

Dankzij de Nationale Postcode Loterij hebben wij heel veel bewoners uit Den Haag de stad weer een stukje groener kunnen maken. Dank!

Ik help je graag
Anouk Dehue
Bij mij kun je terecht voor: onze stadsgesprekken, Haags Klimaatakkoord, communicatie en Bomen voor Den Haag
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht