Groen

Nieuw: planten stekjes ruilen op het Koningsplein

Bij de plantenbieb

Kleine kastjes waar je tweedehands boeken uit kunt pakken of bij kunt zetten zien we al enige tijd in het straatbeeld, maar nu is er ook de plantenbieb!

Zo werkt het!

Op het Koningsplein is maandag 20 juli een plantenbieb geplaatst. Bewoners kunnen hier stekjes, zaden, plantjes en bloemen ruilen. Hoe werkt het? Maak een stekje van een plant uit je voor- of achtertuin en zet 'm in de plantenbieb. Neem een ander stekje uit de plantenbieb mee en plant 'm in jouw tuin. Zo wordt de biodiversiteit in de omgeving gestimuleerd!

De buurt wordt gevraagd de plantjes in de bieb te onderhouden. Zo is dit ook weer een mooie plek waar bewoners samen kunnen komen.

Initiatief

De plantenbieb op het Koningsplein is een initiatief van Rachel van Duijn, jongerenwerker bij Voor welzijn. Samen met Eve, een jonge dame uit de buurt, zorgde ze voor de realisatie van deze plantenbieb. Duurzaam Den Haag heeft de bieb gesponsord en Kopgroep2030 ondersteunt de actie.

Wil jij nu ook zo'n plantenbieb in jouw straat? Neem contact op met anouk@duurzaamdenhaag.nl en dan gaan we samen kijken hoe we dit kunnen realiseren.

Ik help je graag
Anouk Dehue
Bij mij kun je terecht voor: onze stadsgesprekken, Haags Klimaatakkoord, communicatie en Bomen voor Den Haag
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht