Energie besparen

Jouw initiatief zichtbaar maken

We helpen je met ideeën voor acties, om je acties zichtbaar te maken en meer!

Wij helpen elk initiatief

Er zijn in Den Haag veel bewonersgroepen en -initiatieven. Denk aan een bewonersvereniging, wijkberaad, vrijwilligersinitiatief of sportclub. Wij helpen deze groepen graag om duurzaam aan de slag te gaan. Dat kan ook als duurzaamheid niet jullie belangrijkste bezigheid is.

Wat kunnen we voor jouw bewonersinitiatief betekenen?

Is duurzaamheid een onderwerp waar jullie mee aan de slag (willen) gaan? Dan kan Duurzaam Den Haag helpen met tips en inspiratie. Of het nu gaat om de eerste stap zetten of om de dingen die jullie al doen verder uit te breiden. Wij denken graag mee.

Neem contact op met Nicolien

Willen jullie een Operatie Steenbreekactie organiseren, een plantenbieb opzetten in de buurt of een regentonnenactie organiseren? Duurzaam Den Haag kan jullie helpen met een draaiboek of stappenplan zodat jullie zelf aan de slag kunnen

Neem contact op met Nicolien

Zijn jullie al duurzaam bezig en kan jullie project meer zichtbaarheid gebruiken? Dat doen we graag. Dit kan op verschillende manieren:

  • Meld jullie duurzame activiteit aan op onze kalender.
  • Een plekje in onze maandelijkse nieuwsbrief
  • Met een interview/blog/foto of videoverslag op onze website
  • Met een post/story op onze social media kanalen (Instagram, Facebook en LinkedIn)
  • Via een story take-over op Instagram
  • Via de zeepkist bij onze evenementen om jouw idee/vraag te pitchen.
  • We brengen je graag in contact met andere duurzame doeners in ons netwerk
  • Helpen met het schrijven en verspreiden van persberichten
Neem contact op met Nicolien

Willen jullie een informatiebijeenkomst organiseren over energie besparen? We helpen jullie graag met tips, een voorbeeldpresentatie en informatie. Ook hebben we een energiequiz die je kunt lenen. Deze quiz is een een leuke manier om te leren hoe je zelf thuis energie en water kunt besparen.

Neem contact op met Nicolien

In Den Haag zijn al meer dan 150 bewoners uit meer dan 15 wijken opgeleid tot Energiecoach. Een energiecoach geeft advies over hoe je minder geld kunt besteden aan je energierekening. Dat kan bijvoorbeeld door energie te besparen, zelf energie op te wekken of zelfs van het gas af te gaan. Het advies is altijd gratis, vrijblijvend en zonder winstoogmerk. Het maakt niet uit of je huiseigenaar of huurder bent.
Je kunt een afspraak met een coach maken maar ook zelf coach voor jouw buurt worden

Lees meer over energiecoaches

Haagse bewonersinitiatieven gaan samen op zoek naar alternatieven voor het aardgas. Sinds 2016 komt het Haags Bewonersplatform Energietransitie gemiddeld elke vijf weken bijeen om kennis en ervaring uit te wisselen en die verder te ontwikkelen. Doen jullie ook mee?

Lees meer

Onze spellen en materialen kan je gratis lenen. Ze zijn leuk voor een buurtfeest óf voor thuis. Je leert ermee over duurzaamheid.

Bekijk alle uitleenmaterialen
Opening plantenbieb op het Newtonplein
Ik help je graag
Anouk van Santen
Bij mij kun je terecht voor: ondersteuning van bewoners in Laak Centraal, communicatie en bewonersgroepen zichtbaar maken
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht