Energie besparen

VAN HET GAS AF!

Wat betekent de energietransitie? Bekijk hier onze animatie

Er staat nogal wat te gebeuren in Den Haag. We hebben afgesproken om in de toekomst geen gebruik meer te maken van aardgas. Bijvoorbeeld om onze huizen te verwarmen of om op te koken. Van het gas af noemen we dat. Maar deze energietransitie, wat betekent dat nou voor jou? En waarom zou je jezelf er nu al druk over moeten maken? In deze korte film uit 2019 geven we je het antwoord op deze vraag.

Duurzaam Den Haag film: Van 't gas af

Tips van René voor VvE's

In Den Haag zijn meer dan 21.500 Vereniging van Eigenaars (VvE's). Die moeten vaak samenwerken als het om onderhoud van hun huizen gaat. In de film geeft René L'Herminez tips. Hij heeft samen met zijn VvE hun oude pand geïsoleerd en een handleiding samengesteld.

Zelf thuis energie besparen

Je kan thuis beginnen met energie besparen. Dat doe je door te isoleren. Zodat warmte binnenblijft en de verwarming lager kan. Maar er zijn nog veel andere dingen die je kan doen. Leer jezelf en je huisgenoten aan om korter te douchen. Plaats radiatorfolie en ga koken op inductie in plaats van gas. Stap voor stap bespaar je zo energie.

De film is gemaakt met dank aan: Helga de Kok, Saskia Vermeulen, René l'Herminez, Neo de Bono, Aytekin Kurnaz, Heleen Weening, Martijntje Smits, Nadia et Talhoui, Darinio Grent, Willie Berentsen, Wim Schutten, Haiwan Padarath, Piet Driest, Joeri Oudshoorn, Hans van der Broek, Nol Witte, Anne Laros, Ariane Lelieveld en Fatiha Chokoud.

Productie in samenwerking met: Studio Wonder Wonder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht