Energie besparen

6 tips om energie te besparen in een huurhuis

Want wist je dat aardgas gemiddeld 55% van je energierekening bepaalt?

Denk je dat je als Haagse huurder geen energie kan besparen? Dan heb je het mis! Hieronder vind je handige tips die niet veel geld en tijd kosten, maar wel flink energie en geld besparen!

 1. Tochtwering
  Zorg dat kieren en naden rond deuren en ramen dicht zijn. Zo houd je koude tocht buiten. Per raam of buitendeur bespaar je ook nog eens €5,-. Een deur toch vrij maken kan al voor €1,60 (te koop bij bouwmarkten) en daar bespaar je €5,- mee. Dat verdien je voor de kerst al terug!
 2. Leidingisolatie
  Breng isolatieschuim aan rond de warme leidingen in huis waar je geen warmte nodig hebt. Bespaar €1 per meter leiding per jaar. Koop bij de bouwmarkt isolatieschuim in buisvorm. Dat kost bij de bouwmarkt zo’n €0,60 per meter.
 3. Radiatorfolie
  Voorkom dat warmte van radiatoren door de muur naar buiten vliegt. Plak folie achter de radiator en hou de warmte binnen. De folie zit netjes achter de radiator en is niet zichtbaar. Bespaar tot €6,- per jaar per m2 radiator. Radiatorfolie is voor ongeveer€18,- te koop bij de bouwmarkten.
 4. Ledlamp
  Vervang je laatste gloeilampen door LED’s. Goede ledlampen zijn voor een tientje te koop bij de bouwmarkt. Dat lijkt veel, maar ze zijn zoveel zuiniger dan een gloeilamp dat je ze binnen een jaar al hebt terugverdiend! Je oude gloeilampen mogen in de vuilnisbak, ook als ze het nog doen.
 5. Waterbesparende douchekop
  Blijf lekker comfortabel douchen en bespaar meteen water en gas met een waterbesparende douchekop. Een waterbesparende douchekop is al voor € 15 te halen bij de verschillende bouwmarkten! Bespaar € 23,- per persoon per jaar op gas en water.
 6. Douchetimer
  Hang een douchetimer in de douche en zorg dat je een minuutje korter doucht. Stel de wekker in en krijg een seintje als je tijd op is. Bespaar per persoon €14 per jaar

Veel woningbouwcorporaties maken momenteel grote stappen op het gebied van de verduurzaming van hun woningen. Vraag je woningbouwcorporatie naar de opties voor energiebesparende maatregelen als zonnepanelen of isolatie.

Meedoen met de Direct Bespaaractie

Gemeente Den Haag helpt bewoners om energie te besparen met de Direct Bespaaractie. Als je meedoet met de actie dan komt er iemand bij jou thuis om gratis materialen te installeren. Denk aan radiatorfolie, ledlampen en tochtstrips. Wij raden iedereen aan om mee te doen met deze actie! Want zo kan je meteen energie besparen.

Wil je meedoen? Vul dan het aanmeldformulier in. Hierna neemt een installatiebedrijf contact met je op voor een afspraak. Alle bewoners van Den Haag kunnen meedoen.

Let op: momenteel duurt het enkele weken voordat er contact met je wordt opgenomen.

Ik help je graag
Anouk Dehue
Bij mij kun je terecht voor: onze stadsgesprekken, Haags Klimaatakkoord, communicatie en Bomen voor Den Haag
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht