Energie opwekken en gebruiken

Krijg advies van een Haagse energiecoach

Een gesprek is altijd gratis, vrijblijvend en zonder winstoogmerk

Een energiecoach geeft advies over hoe je minder geld kunt besteden aan je energierekening. Dat kan bijvoorbeeld door energie te besparen, zelf energie op te wekken of zelfs van het gas af te gaan. Een energiecoach is een vrijwilliger uit de buurt die zijn of haar buren graag helpt. Een advies is altijd gratis, vrijblijvend en zonder winstoogmerk. Het maakt niet uit of je huiseigenaar of huurder bent.

Wat doet een energiecoach voor huiseigenaren?

Ben jij eigenaar van een huis en wil je verduurzamen? Een energiecoach kan je helpen. Een energiecoach helpt zijn of haar buren om in hun woning energie te besparen, om zelf energie op te wekken of van het gas af te gaan. De coach geeft je tips, denkt met je mee over de kosten en helpt je eventueel bij het aanvragen van offertes. Je kunt een energiecoach bijvoorbeeld om advies vragen over gebruik van zonne-energie. Hoe zit het nou met die terugbetaal regeling? De coach kijkt altijd naar jouw persoonlijke situatie.

Energiebank coach voor huurders

Woon jij in een huurhuis en ben je benieuwd hoe je minder geld kunt uitgeven aan je energierekening? Een energiecoach van de Energiebank kan je helpen met advies en tips om te besparen en comfortabeler te wonen. Samen met jou loopt de energiecoach door jouw woning en geeft tips. Na het gesprek krijg je een verslag waarmee je direct aan de slag kunt. De coach neemt ook energiebesparende maatregelen mee, zoals radiatorfolie, ledlampen en een waterbesparende douchekop. Jullie kijken wat jij kunt gebruiken en installeren dit meteen.

Archipelbuurt en Willemspark (Groene Buurt)

Benoordenhout (Duursaam Benoordenhout)

Bezuidenhout (Duurzaam Bezuidenhout)

Bomen- en Bloemenbuurt (Duurzame BLOB)

Duinoord (Duurzaam Duinoord)

Laakkwartier en Spoorwijk (Energierijk Laak)

Mariahoeve (De Groene Smaragd en Lichtpuntjes)

Regentesse- en Valkenboskwartier (De Groene Regentes)

Statenkwartier (Buurt Energie Statenkwartier )

Scheveningen (Gasvrij Scheveningen)

Vogelwijk (Vogelwijk Energie(k))

Vruchtenbuurt (Warm in de Wijk)

Ypenburg (Hernieuwbare Warmte Ypenburg)

Zuidwest, Bouwlust, Morgenstond en Moerwijk (Energierijk Zuidwest)

Woon je niet in een van deze wijken? Geen probleem. De energiecoaches van ons Flexteam en van de Energiebank zijn in de hele stad acties. Als jij het aanvraagformulier invult, zorgen wij voor een goede coach.

Aanvragen dakgesprek

Een aantal energiecoaches heeft een speciale training gevolgd over het verduurzamen van daken. Bijvoorbeeld met isolatie, zonnepanelen of groen. Je kan met één van hen een dakgesprek aanvragen. De coach kan je ook in contact brengen met mensen die de klus voor je kunnen uitvoeren.

Word zelf energiecoach

Wil jij zelf buren helpen met energie besparen? Dat kan! In Den Haag zijn al meer dan 150 bewoners opgeleid tot energiecoach. En we zoeken altijd nieuwe coaches. Om energiecoach te worden volg je een opleiding. Het trainingsaanbod bevat een speciale module over huurhuizen. Die is gemaakt in samenwerking met de Energiebank Den Haag. Er starten regelmatig nieuwe opleidingen.


Websites met informatie over verduurzaming van de woning

Hier vind je meer informatie:

  • Over ontwikkelingen binnen Den Haag en een verzameling aan tips kun je het kijken op Duurzame Stad Den Haag.
  • Voor vragen over subsidies, offertes, technisch advies of het verduurzamen van de VvE, kun je kijken op Hou van je Huis.
  • Meer informatie over actieve subsidies van het rijk is te vinden bij (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) ISDE en per gemeente bij de Subsidiewijzer.
  • Kijk ook vooral op Milieu Centraal en Verbeter je Huis voor tips over verduurzaming.
  • Als het duidelijk is wat je wilt en kunt doen, kun je ook offertes aanvragen op de website van de Woonwijzerwinkel.
  • Op de website van Zonatlas is het mogelijk te kijken naar de opties voor zonnepanelen en deze te plaatsen.


Ik help je graag
Lennart van der Linde
Bij mij kun je terecht voor: Klimaatfonds, bewonersgroepen ondersteunen (met aardgasvrij maken van de buurt), duurzaam vervoer en energiecoaches
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht