Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Molenwijk/Puntpark

Deel pagina:

Molenwijk/Puntpark

Energierijk Molenwijk/Puntpark is hét buurtteam in Molenwijk/Puntpark. Het is een groep enthousiaste bewoners die zich inzet voor een mooie, schone en groene buurt.

Energierijk Molenwijk/Puntpark

De leden van het buurtteam Energierijk Molenwijk/Puntpark zijn:
Helga Kok, Haiwan Padarath, Ahmed Benseddik, Roy Hendriks, Inge van der Kleij, Tahira Abdoella, Aytekin Kurnaz, Joey van Loo, Liam Rozing, Radha Manna , Ineke van der Werf en Nadia et Talhaouy.

Met de ondersteuning van Duurzaam Den Haag en een netwerk van deskundigen wordt een plan gemaakt voor een aardgasvrij en groen Molenwijk/ Puntpark. Het duurzaam maken van de buurt biedt kansen voor werkgelegenheid, wooncomfort, de samenhang in de buurt en de sfeer op straat. Daarom grijpt het buurtteam deze ontwikkelingen aan om de buurt een enorme opper te geven, zodat onze kinderen en kleinkinderen straks ook nog een fijne plek hebben om te leven.

Plan voor een aardgasvrij en groene buurt

Het buurtteam let erop dat het plan voor een aardgasvrije en groene buurt voldoet aan de eisen en wensen van de mensen die in Molenwijk/ Puntpark wonen. Zij organiseren daarom verschillende activiteiten om te laten zien wat verduurzamen voor de buurt kan betekenen, om vragen te beantwoorden en om te luisteren naar wat de buurt belangrijk vindt. Zo werken ze bijvoorbeeld samen met culturele verenigingen uit de wijk om workshops koken zonder aardgas te geven. Het buurtteam kreeg namelijk vaak de vraag of je wel kunt wokken, sudderen en stoven op inductie.

Het buurtteam zorgt er voor dat je het zelf eens kunt proberen en gaat tegelijkertijd in gesprek met de bewoners over wat er verder leeft in de buurt. Ook gaan ze acties organiseren om de buurt gezamenlijk te vergroenen met planten.

Iedere eerste woensdag van de maand komt het buurtteam Energierijk Molenwijk/Puntpark bijeen in Trefpunt Laakhage.

Laatste nieuws

Meer weten?

Meedoen, meehelpen of meedenken? Heb je een mooi idee dat bijdraagt aan een duurzame buurt? Vragen over hoe je energie kunt besparen of hoe je in de winter je woning warm houdt zonder aardgas? Laat het ons weten!

Contactpersoon voor buurtteam energierijk Molenwijk/Puntpark is Tom Golder. Tom kun je bellen op 06 10 65 30 77, mailen via tom@duurzaamdenhaag.nl. Je kan ook een afspraak maken met Tom op woensdagmiddag tussen 13.00 - 16.00u in Trefpunt Laakhage, Peilstraat 67. Bel of mail 'm dan even.

Nieuwe Energie en Groen in de Buurt (NEGB) project

Molenwijk/ Puntpark is een van de drie buurten waar Duurzaam Den Haag aan het project Nieuwe Energie en Groen in de Buurt werkt. De stichting ondersteunt een team van bewoners (in Molenwijk/Puntpark is dat Buurtteam Energierijk Molenwijk/Puntpark), dat werkt aan een wijkplan om hun buurt aardgasvrij en groen te maken met de wensen en behoeften van de bewoners als uitgangspunt.

Meer over activiteit

Nieuwe Energie en Groen in de Buurt - Een leefbare buurt, ook in 2028!

Nieuwe Energie en Groen in de Buurt - Een leefbare buurt, ook in 2028!

Lees verder
Nieuw buurtteam in Laak-Centraal

Nieuw buurtteam in Laak-Centraal

In Laak-Centraal willen we samen met bewoners aan de slag met duurzame acties in én voor de buurt....

Lees verder
Een nieuw buurtteam in Spoorwijk

Een nieuw buurtteam in Spoorwijk

In Spoorwijk willen we samen met bewoners aan de slag met duurzame acties in én voor de buurt....

Lees verder


Meer activiteiten

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur.

Stuur een bericht