Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Waterzijdig inregelen: Laat je verwarming goed afstellen en bespaar direct!

Schrijf je nu in voor deze campagne

Waterzijdig inregelen: Laat je verwarming goed afstellen en bespaar direct!

Fotografie: Fleur Beemster i.o.v. gemeente Den Haag

Wil jij 5 tot 20 procent minder gas gebruiken voor verwarming én een comfortabeler warm huis? Met een aantal eenvoudige aanpassingen aan je cv-installatie kan dit. Het goed instellen van de cv-ketel en de radiatoren wordt 'waterzijdig inregelen' genoemd. Duurzaam Den Haag is samen met Gasvrij Scheveningen, DuurSaam Benoordenhout, Langebeesten Energiek, Warm in de Wijk, Duurzame Bomen en Bloemenbuurt, Duurzame Zeehelden en Rivierenbuurt Spuikwartier, Kopgroep 2030 en Energierijk Molenwijk/Puntpark een campagne gestart om woningen in de wijk er lekker warmpjes bij te laten zitten. De gemeente Den Haag biedt bewoners een voucher van 75,- euro aan als korting om door een erkende installateur het waterzijdig inregelen te laten uitvoeren. Op dit moment is het niet meer mogelijk om de voucher aan te vragen.

Bewoner Marcel uit de Okkernootstraat heeft zijn radiatoren waterzijdig ingeregeld. Benieuwd wat hij nu bespaart? Lees dan hier een interview met hem!

Waterzijdig inregelen, wat is dat?  

Hoge stookkosten, kamers die maar niet warm worden of dat vervelende suizende geluid in je leidingen. Als je jouw woning verwarmt door middel van een cv-installatie herken je dit vast wel.  

In deze video leggen we je het kort uit!
Met waterzijdig inregelen verdeel je het warme water uit de cv-ketel gelijkmatig over je radiatoren of vloerverwarming. Door de doorstroming van het water in de radiatoren beter in te stellen verbeter de warmteafgifte ervan, waardoor het comfort verbetert en je mogelijk 5% tot 20% bespaart op het gasverbruik voor verwarming.  

Illustatie 1: Zo moet het niet

Met waterzijdig inregelen verdeel je het water uit de cv-ketel gelijkmatig over je radiatoren of vloerverwarming. Door de doorstroming van het water in de radiatoren beter in te stellen, verbetert de warmteafgifte ervan, waardoor het gasverbruik 5% tot 20% daalt. Door de betere warmteverdeling tussen de radiatoren zorg je er bovendien voor dat kamers bijna niet meer te warm of te koud worden ten opzichte van de rest van het huis. Dit hangt nog wel af van de plaatsing van de thermostaat. En dat suizende geluid in je leiden hoor je ook een stuk minder.    

Illustratie 2: Een goed ingeregelde cv-installatie

Jouw woning ook waterzijdig laten inregelen? Volg deze 5 stappen 

  1. Vraag een voucher van € 75,- aan waarmee je een installateur kunt inschakelen. Op dit moment is het niet meer mogelijk om de voucher aan te vragen.

  2. Maak een afspraak met een installateur die kan aantonen dat hij waterzijdig kan inregelen. Wij hebben alvast voor je uitgezocht welke Haagse installateurs hierin getraind zijn. Deze vind je onder aan deze pagina. 

  3. De installateur bezoekt je woning en bekijkt de installatie om te beoordelen of de installatie geschikt is voor waterzijdig inregelen, wat de kosten worden en hoe groot de besparing kan zijn. Bevalt dit? Dan wordt er een offerte gemaakt voor jouw woning om de cv-ketel en radiatoren waterzijdig in te regelen. Je geeft de voucher aan de installateur. 

  4. Je ontvangt vervolgens een advies en offerte van de installateur om de cv-installatie waterzijdig in te regelen. Als de offerte bevalt geef je de opdracht aan de installateur om je cv-installatie te laten inregelen en je krijgt korting op de offerte van 75 euro via de door jouw afgegeven voucher.  

  5. Voor technische vragen of informatie kan je bellen naar Hou van je Huis via (070) 353 99 31. Of stuur een mail naar duurzamestad@denhaag.nl. Andere vragen kan je mailen naar info@duurzaamdenhaag.nl 

Lijst aanbevolen installateurs waterzijdig inregelen

De installateurs op deze lijst hebben allen de nodige vakdiploma’s voor het werken met gastoestellen. Tevens hebben ze aangegeven woningen waterzijdig te kunnen en willen inregelen.

UPtechniek

Mail: uptechniek@gmail.com Telefoon: 0645177705

www.uptechniek.nl

BRIgroep

Mail: info@brigroep.nl  Telefoon: 0174 3150

www.brigroep.nl/

Installatietechniek Haaglanden 

Mail: ellyzuidwijk@installatie techniekhaaglanden.nl   Telefoon: 070 - 7620180

www.installatietechniek...

Gunst warmtetechniek v.o.f. 

Mail: michiel@gunstwarmte techniek.nl  Telefoon: 070 - 099726

www.gunstwarmtetechniek...

Hennink Installatietechniek B.V.

Mail: sascha@hennink.info  Telefoon: 0900 0105

www.hennink.info/

William Batenburg Installatiebedrijf

Mail: williambatenburg@ziggo.nl  Telefoon: 070 - 3506959

www.wbverwarming.nl/

ANO Loodgieter Service & Onderhoudsbedrijf / CV monteur Den Haag

Mail: ano@anobv.nl  Telefoon: 070 - 8885156

https://www.anolso.nl/

Kalisvaart Technisch Beheer B.V.

Mail: info@kalisvaart.info  Telefoon: 070 - 3234848

www.kalisvaart.info/

Wilo Onderhoud

Mail: wilo-onderhoud@ziggo.nl  Telefoon: 06 51140465

www.wilo-onderhoudsbedrijf.nl

Cv Monteur 070

Mail: evren.t@live.nl  Telefoon: 06 81547293

www.cv070.nl


Loodgietersbedrijf J.C.A. van der Gaag B.V. 

Mail: jvdgaag@jvdgaag.nl  Telefoon: 070 3235898

www.jvdgaag.nl

Loodgietersbedrijf Van Der Kraan

Mail: info@vanderkraanvof.nl Telefoon: 06 43214660

www.vanderkraanvof.nl

AES verwarming

Mail: info@cvinbalans.nl  Telefoon: 0645074499

www.cvinbalans.nl

Energy Guards

Mail: info@energyguards.nl Telefoon: 070 310 63 03

www.energyguards.nl

Wil je als installateur graag op deze lijst en beschik je over de nodige vakdiploma’s voor het werken met gastoestellen? Dan kun je een mail sturen naar aardgasvrij@denhaag.nl. Wij adviseren daarbij een 1-daagse praktijktraining Waterzijdig inregelen te volgen bij Installatiewerk Nederland of een andere gelijkwaardige training.

Disclaimer

De gemeente Den Haag, stichting Duurzaam Den Haag en de aangesloten bewonersinitiatieven zijn niet verantwoordelijk voor werkzaamheden van de installateurs op deze lijst en mogelijk daaruit voortvloeiende schade.

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur.

Stuur een bericht