Tips voor een vrolijk, duurzaam Pasen

Dan is het dubbel genieten komend paasweekend!

Pasen staat bekend om vrolijke versiering, lekker eten en natuurlijk niet te vergeten: paaseieren zoeken. We geven je drie tips om Pasen op een duurzame manier te vieren. Dan is het dubbel genieten komend paasweekend!

Ruil versiering met familie of vrienden

Met feestdagen zoals Pasen word je vaak verleid feestelijke tafelaankleding te kopen, zoals een (papieren) tafelkleed, bordjes en servetten. Vaak zijn dit spullen die je na één keer gebruiken weggooit. Zonde! Wil je toch paasversiering of tafelaankleding kopen? Koop dan spullen die je kunt wassen, zoals een tafelkleed en servetten van stof en servies van aardewerk of glas. En denk aan versiering van duurzame materialen zoals hout. Maak (of koop) houten figuurtjes om in de paastak te hangen die lang meegaan. Extra leuk om na de feestdagen de versiering te ruilen met familie of vrienden. Zo heb je toch ieder jaar weer andere paasspullen in huis.

Zoek zwerfafval in plaats van eieren

Misschien moet je een beetje lachen als je deze tip leest, maar probeer het eens. Kinderen houden van speurtochten. Geef je kinderen een vuilniszak en een afvalknijper en stuur ze de buurt in om zwerfafval te verzamelen. Je maakt het extra leuk als een volle afvalzak wordt beloond met iets lekkers, zoals (vegan) chocolade eitjes. Gegarandeerd succes! Leen afvalknijpers bij ons of bij de gemeente.

Ga erop uit in eigen buurt

Laat de auto staan en ga samen met vrienden of familie op pad in onze mooie stad. Ontdek de mooiste wandelroutes door Den Haag, bijvoorbeeld de duurzame winkelroute.

Ik help je graag
Anouk Dehue
Bij mij kun je terecht voor: communicatie, de ondersteuning van bewonersinitiatieven en onze stadsgesprekken.
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht