Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Energie opwekken

Duurzaam Den Haag laat zien hoe je duurzame energie kunt opwekken

Deze pagina is niet geüpdate sinds 2015


Fossiele energiebronnen zoals olie, aardgas en steenkool zijn niet onuitputtelijk. Bovendien hebben de reststoffen uit de genoemde energiebronnen een negatieve impact op het milieu. Gelukkig kan het ook anders. Namelijk door gebruik te maken van duurzame energiebronnen zoals zon, wind, water, biomassa, omgevingswarmte en geothermie.

Duurzame energie ligt voor het oprapen, althans om gebruik te kunnen maken van die duurzame energiebronnen heb je wel een installatie nodig. Als particulier kun je thuis energie op te wekken:

Advies & tips
De terugverdientijd van de investering in duurzame energieopwekking is afhankelijk van diverse factoren, zoals de installatie die je nodig hebt en de hoeveelheid elektriciteit die je gaat opwekken. Ook spelen subsidies, de prijsstijging van grijze energie en de waardevermeerdering van het vastgoed een rol.

Eén van de meest voorkomende manieren om thuis zelf energie op te wekken is het plaatsen van zonnepanelen. Enkele tips voor de aankoop van zonnepanelen:

  • Wil je weten of je dak geschikt is voor zonnepanelen en wat de panelen dan ongeveer gaan kosten en hoeveel elektriciteit ze gaan opleveren? Milieu Centraal geeft een handig Advies op maat voor zonnepanelen’.

Infobladen en links
Over zelf duurzame energie opwekken is natuurlijk veel meer te vertellen en hoewel misschien het populairst zijn er naast zonnepanelen andere mogelijkheden. Kijk eens op de volgende websites om te ontdekken welke dat zijn:


HIER opgewekt is hét platform voor iedereen die bezig is met lokale duurzame energie opwekking, en iedereen die daar interesse in heeft. Via deze linktref je een schat aan informatie over verschillende manieren om duurzame energie op te wekken en aanverwante kennisdossiers.


Wat kunnen wij voor je betekenen?
Ben je op zoek naar voorbeelden in Den Haag van duurzame energie opwekking? Of wil je zelf aan de slag maar weet je niet waar je moet beginnen of je loopt op enig moment vast? Neem dan contact met ons op.

Duurzame Haagse activiteiten

Bekijk alle activiteiten

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht