Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Haagse ondernemers omarmen duurzaamheid

Tijdens Het OndernemersOntbijt in de Horeca Academie

Deel pagina:

19 mei
Haagse ondernemers omarmen duurzaamheid

Ruim 300 ondernemers hebben op 19 mei deelgenomen aan het Haags Ondernemersontbijt, dat is georganiseerd door MKB Den Haag. In aanwezigheid van wethouders Karsten Klein, wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens, én Joris Wijsmuller, wethouder Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur, zijn de Haagse ondernemers bijgepraat over het thema Innovatie: 'Van risicomanagement naar toekomstbestendig ondernemen’. Wethouder Karsten Klein: “In Den Haag investeren we in een toekomstbestendige economie. De combinatie van internationale instellingen en innovatieve bedrijven trekt start-ups aan die werken aan de maatschappelijke vragen van morgen. Duurzaamheid hoort daarbij!”

Tijdens het ontbijt is de Haagse Futureproof.community gelanceerd. En is de MKB Den Haag Duurzaamheidsprijs 2016 uitgereikt aan Manic Organic een Haags bedrijf dat zich hard maakt voor duurzaamheid in de stad en daarbuiten.

Haagse Futureproof.community

Op 19 mei is de Haagse Futureproof.community gelanceerd: futureproof.community/den-haag. Deze Futureproof.community biedt een platform aan Haagse ondernemers, medewerkers en geïnteresseerden om hun projecten, evenementen en ervaringen op het gebied van duurzaam ondernemen te delen. Duurzaam Den Haag en MVO Nederland zijn deze samenwerking aangegaan om een krachtige impuls te geven aan een toekomstbestendig Den Haag. “Toekomstbestendig ondernemen is duurzaam ondernemen”, aldus Willem Lageweg, directeur van MVO Nederland. Leo Freriks, lid van Raad van Toezicht Duurzaam Den Haag, vult aan dat de nieuwe manier van zaken doen deze Haagse ondernemers heel veel te bieden heeft. “Voor grote en kleine ondernemers is een nieuwe tijd vol kansen aangebroken. Door bijvoorbeeld met een blik van 100% duurzaam bouwen of circulair ondernemen te kijken naar je eigen bedrijf en bedrijfsvoering creëer je hele nieuwe producten, services en samenwerkingen met andere bedrijven. De Haagse voorbeelden van succesvolle duurzame ondernemers stapelen zich op zoals we zo ook kunnen zien bij de uitreiking van de duurzaamheidsprijs.”

Eén van de concrete trajecten is de ontwikkeling van het bedrijventerrein ZKD in de richting van de inclusieve en circulaire economie. Andere projecten zijn de opvolging van verschillende Haagse Krach1000 initiatieven: van droom naar businesscase ( de verwenfietsenstalling met Kees Meijnen, buurtlab smartcity, Forest Glow fietspad, OV ontmoetingsplek). Daarnaast worden nieuwe samenwerkingsvormen gestart en gezamenlijke sessies rond circulair ondernemen gehouden met MKB Den Haag.


MKB Den Haag Duurzaamheidsprijs 2016

Manic Organic is de winnaar van de MKB Den Haag Duurzaamheidsprijs 2016. Joris Wijsmuller, wethouder Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid, overhandigde tijdens het ontbijt de prijs (oorkonde en een geldprijs van € 2500,-) aan eigenaar Laurens van Luin. ManicOrganic heeft een eventlocatie, is een duurzame cateraar en heeft een foodtruck waarmee ze op verschillende festivals en events staan met een breed aanbod van biologische, veggie en vegan producten. Uit het juryrapport: “ Manic Organic ademt door het hele bedrijf duurzaamheid. Laurens is een gepassioneerde ondernemer, een echte mkb-er, die zijn bedrijf laat groeien. Alle facetten van duurzaamheid zijn aanwezig, in een goede balans. In zowel het product, het personeel (65+-ers), de wagen (groengas), de inkoop (bedrijfskleding via mudjeans) het afval en foodwaste.” Wethouder Wijsmuller bij de uitreiking van de prijs: “Het is lekker, het is leuk en het is onmiskenbaar duurzaam! Manic Organic is daarmee een fantastische ambassadeur voor al die bedrijven en instellingen in Den Haag die duurzaamheid in hun werkwijze hebben omarmd.”

Dit jaar is voor de derde keer de MKB Den Haag Duurzaamheidsprijs uitgereikt. Deze prijs gaat naar een Haags bedrijf dat zich hard maakt voor duurzaamheid in de stad en daarbuiten en met een product, initiatief of een dienst meewerkt aan een betere, schonere, duurzamere wereld.


Fotocredit: Nena Bode

Geschreven door:
Anouk Dehue
 -

“Bij mij kun je terecht voor: communicatie en ondersteuning van bewonersinitiatieven. ( Momenteel ben ik met zwangerschapsverlof. )”

Neem contact op met:

Meer nieuws

Wijkbijeenkomst Benoordenhout over waterzijdig inregelen en zonnepanelen groot succes
12 mrt

Wijkbijeenkomst Benoordenhout over waterzijdig inregelen en zonnepanelen groot succes

DuurSaam Benoordenhout organiseerde de derde wijkbijeenkomst voor hun wijk

Lees verder
Wijkbijeenkomst Benoordenhout over waterzijdig inregelen en zonnepanelen groot succes
12 mrt

Wijkbijeenkomst Benoordenhout over waterzijdig inregelen en zonnepanelen groot succes

DuurSaam Benoordenhout organiseerde de derde wijkbijeenkomst voor hun wijk

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur.

Stuur een bericht