Nieuws

We stellen je voor aan buurtteam Laak Centraal!

Het nieuwe buurtteam heeft mooie plannen voor de buurt

Duurzaam Den Haag heeft in Moerwijk, Molenwijk/Puntpark en Koningplein en omgeving al sinds 2018 buurtteams. Een groep enthousiaste bewoners die zich inzet voor een mooie, schone en groene buurt. Sinds 2021 zijn daar twee nieuwe buurtteams bij gekomen, namelijk in Spoorwijk en Laak Centraal. We stellen graag het nieuwe buurtteam van Laak Centraal aan je voor.

Om leden voor dit kersverse buurtteam te werven, gingen we verschillende keren de straat op. We vroegen buurtbewoners wat zij belangrijk vinden voor Laak Centraal en hoe duurzaam ze zelf al bezig zijn. Al snel ontstond een enthousiast en divers team, dat zich wil inzetten voor de buurt. Van Glenn, die lucht- en ruimtevaarttechniek studeert en zich daar richt op duurzame ontwikkelingen, tot Marcus die in zijn eentje tien mensen uit de buurt enthousiast heeft gemaakt om HEBA energiecoach te worden. Iedereen brengt zijn eigen ervaring en ideeën mee.

Ik woon al jaren in deze Laak Centraal. Het is een mooie, leuke buurt en ik kan het niet aanzien dat het hier achteruit gaat. Mijn doel is de bewoners overtuigen om samen met ons te werken aan een schone en duurzame buurt. – Ronny, buurtteamlid

In september kwam het buurtteam voor het eerst samen. Sindsdien ontmoeten we elkaar elke maand in het Adam Vadercentrum op het Jonckbloetplein. Duurzaam Den Haag begeleidt deze bijeenkomsten en ondersteunt de acties die het buurtteam bedenkt.

Tijd voor actie!

Er zijn allerlei ideeën en het buurtteam bruist van de energie om hiermee aan de slag te gaan. We gaan met drie onderwerpen aan de slag: klimaatadaptatie, afval en energieverbruik. Voor alle drie de onderwerpen vormen we een werkgroep, die voor hun eigen onderdeel acties bedenken en uitvoeren.

De werkgroep afval gaat bijvoorbeeld afvalprikdagen organiseren en containertuintjes plaatsen. De werkgroep klimaatadaptatie werkt aan het vergroenen van de buurt. Op de agenda staat zeker een Operatie Steenbreek-actie, maar ook collectief groene daken aanschaffen of fietspaden wit verven kunnen een groot verschil maken. Dit alles helpt om de buurt te beschermen tegen extreme hitte en wateroverlast na plensbuien.

De werkgroep energieverbruik houdt zich bezig met het besparen van energie. Hoe kunnen we duurzamer met energie omgaan? Kunnen we bijvoorbeeld bewoners van Laak Centraal een training geven over isoleren? Maar ook: hoe kunnen we huurders helpen met het verduurzamen van hun huis en huisbazen in beweging brengen.

Al deze onderwerpen kwamen ook aan bod tijdens het Grote Straatberaad. Lees hier hoe dat eraan toeging.

Zelf aansluiten

Zoals je hoort zijn we hard aan de weg aan het timmeren. Woon jij in Laak Centraal en wil je meedoen? Dat kan! Stuur een mailtje naar anoukvansanten@duurzaamdenhaag.nl of bel naar 0653712510. Dan nodigen we je graag uit voor de volgende bijeenkomst.

Of wil je je aansluiten bij een van de buurtteams in Spoorwijk, Molenwijk/Puntpark, Koningsplein en omgeving of Moerwijk-Oost? Op deze pagina vind je een overzicht van welke collega over jouw buurt gaat.

Ik help je graag
Anouk van Santen
Bij mij kun je terecht voor: ondersteuning van bewoners in Laak Centraal, communicatie en bewonersgroepen zichtbaar maken
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht