Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

De Haagse Energiebesparingsaanpak

Onafhankelijk, gratis, lokaal en vrijblijvend. Energiecoaches zijn dé aangewezen persoon om jou te helpen met de verduurzaming van je woning.

Deel pagina:

De Haagse Energiebesparingsaanpak

Als we in Nederland van het aardgas af gaan, betekent dit dat we onze huizen op een andere manier moeten gaan verwarmen. En als je er lekker (duurzaam) warmpjes bij wil zitten, moeten je bijvoorbeeld ook denken aan isolatie. In Den Haag willen we dit graag op onze eigen manier doen, met de wensen en voorkeuren van onze stadsgenoten. Een Haagse aanpak dus. 

Onder de noemer Haagse Energiebesparings (HEBA) nemen wijkbewoners het heft in eigen handen. Maar hoe gaat dat in jouw wijk precies gebeuren? En wat moet er dan in jouw huis allemaal verandert worden? Op die vragen, en meer, geeft de lokale energiecoach antwoord. Deze coaches zijn opgeleid door de Hoom Coöperatie en wonen in jouw wijk. Zij weten exact wat er speelt op het gebied van de warmte- en energietransitie en snappen de uitdagingen die de woningen in jullie wijk opleveren. Hierdoor krijg je altijd een passend advies. 


Een energiecoach helpt je te bepalen wat je het beste kunt aanpassen in de woning, wanneer je wat moet doen en kijkt met je mee wat de kosten worden. Zij brengen structuur aan in wat mogelijk is. Een energiecoach werkt op vrijwillige basis voor bewoners, dus je krijgt altijd een onafhankelijk advies. 


Er zijn in Den Haag al veel mensen geholpen door een energiecoach. Op deze pagina delen zij en de lokale initiatieven De Groene Regentes, Duursaam Benoordenhout, Gasvrij Scheveningen en Duurzame BLOB hun verhaal. 

Meer over activiteitMeer activiteiten

Operatie Steenbreek – Alle tuinen groen. Help Den Haag vergroenen en ontstenen!
7 mrt

Operatie Steenbreek – Alle tuinen groen. Help Den Haag vergroenen en ontstenen!

Lees verder