Groen

Ruim een jaar buurtteam Energierijk Spoorwijk

“Het leukste vind ik dat we het samen doen. Het is heel gezellig.”

Vanuit buurthuis Stichting Schets werkt buurtteam Energierijk Spoorwijk aan een schone, groene en gezellige buurt. Dat doet het buurtteam onder andere door het opleiden van energiecoaches, het oprichten van een energiecoöperatie en het organiseren van acties in de buurt. Er werden vorig jaar bijvoorbeeld containertuintjes (tuintjes om een afvalbak) geplaatst bij een buurtbewoner voor de deur.

Ook Gaynelle vindt de gezelligheid belangrijk: “Toen ik bij het buurtteam kwam woonde ik nog in Spoorwijk. Nu woon ik in Rijswijk, maar ik doe nog steeds graag mee. Het is leuk om te doen.

We doen het samen

“Het leukste vind ik het samenkomen met ons vaste clubje. Ik kan moeilijk kiezen welke actie ik het leukst vind. Of het nu een energiequiz is of een regentonnenactie, het gaat erom dat we het samen doen. Ik voel me veel meer betrokken bij mijn eigen buurt. Een jaar geleden had ik nooit verwacht dat ik als energiecoach mijn buren kon adviseren over energie besparen”, vertelt buurtteamlid Sunita.

Aankomende acties

Dit jaar staan er verschillende acties op de planning. Zo worden er bloembollen geplant in de buurt samen met de groenbeheerder en hoopt het buurtteam binnenkort leden te gaan werven voor de energiecoöperatie. Voor de energiecoöperatie komen zonnepanelen op het dak van Stichting Schets. De opbrengst daarvan gaat naar bewoners van Spoorwijk en duurzame projecten in de buurt.

Ramazan houdt zich hiermee bezig. Hij vertelt: “Dit jaar wil ik nog meer mensen kunnen bereiken met onze duurzame projecten. Ik wil graag dat iedereen mee kan doen.”

Meedoen?

Woon jij in Spoorwijk en wil jij meedoen met het buurtteam? Meld je dan aan bij Tom of kom een keer langs bij het buurtteamoverleg. Elke tweede donderdag van de maand komt het buurtteam bij elkaar in De Schets, Schimmelweg 200 vanaf 19 uur.

Ik help je graag
Tom Egyedi
Bij mij kun je terecht voor: ondersteuning van bewoners in buurt Spoorwijk, energiecoöperaties en het Haags Klimaatakkoord
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht