Groen

Bomen oogsten met MeerBomenNu

Zo krijgen de jonge bomen een mooie plek om groot te worden

MeerBomenNu is een actie van Urgenda. Vrijwilligers graven zaailingen, dat zijn jonge boompjes, op die op een plek staan waar ze niet groot kunnen worden. Bijvoorbeeld omdat ze te dicht bij het pad staan of te dicht bij een andere boom. Na het oogsten worden de jonge bomen weggegeven aan iemand die er wel een plek voor heeft.

Zelf meedoen

Ook in Den Haag worden er regelmatig bomen geoogst. Die krijgen dan een tijdelijk plekje op de Binckhorst. De bewonersorganisatie I’m Binck zorgen ervoor dat de bomen daar goed worden onderhouden tot ze een ander plekje krijgen. Om de bomen uit te delen, organiseert MeerBomenNu regelmatig uitdeeldagen.

Dat oogsten kunnen ze niet alleen, daar hebben ze hulp van vrijwilligers bij nodig. Jij kan je ook aanmelden. Je gaat dan met een ervaren gids een park of natuurgebied in. De gids legt je uit naar wat voor boompjes je kunt zoeken. Dat is niet alleen heel nuttig, maar ook heel gezellig!

Aankomende oogstdagen

In de komende weken zijn er in Den Haag verschillende oogstdagen waar je je voor kunt aanmelden. Bijvoorbeeld op 18 november en 2 december in de Nieuwe Scheveningse Bosjes. Er komen binnenkort nog meer acties aan. Kijk voor het hele overzicht en hoe je je kunt aanmelden op de website van MeerBomenNu.

Bomen ophalen

Vorig jaar hebben we samen met MeerBomenNu een actie georganiseerd om gratis zaailingen weg te geven aan mensen uit de stad. Dat hopen we binnenkort weer te gaan doen. Houd ons dus goed in de gaten.

Ik help je graag
Anouk van Santen
Bij mij kun je terecht voor: communicatie met bewonersgroepen en de buurt Laak Centraal
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht