Groen

Jullie vroegen ruim 2.100 bomen aan!

En die gaan we in november samen planten

Den Haag deelt voor de derde keer gratis bomen uit. Bewoners, ondernemers, sportclubs, scholen en andere organisaties hebben dit jaar ruim 2.100 bomen aangevraagd! Goed nieuws, want zo maken we onze stad groener. Heb je nu geen boom aangevraagd? Dan kan dat volgend jaar weer.

Dit jaar zijn maakten veel meer bewoners gebruik van het aanbod van een gratis boom dan in de vorige jaren, maar liefst 40% meer! De aanvragen komen uit alle hoeken van de stad, vooral van bewoners en bewonersgroepen. De meeste bomen zijn in Wateringse Veld aangevraagd. Maar liefst 25% van alle aanvragen komt uit versteende wijken, zoals de Schilderswijk en Laak. Juist daar is de verkoeling van bomen in de zomer broodnodig.

Wanneer worden de bomen geleverd?

Het Groenbedrijf van de gemeente levert in de week van 20 of 27 november de bomen bij de mensen thuis. De boom wordt bezorgd met boompaal, boomband, dertig liter aarde en een instructie voor het planten en het verzorgen van de boom.

Het belang van meer bomen

De actie ‘Bomen voor Den Haag’ is een samenwerking tussen gemeente Den Haag en Duurzaam Den Haag. Dat doen we bomen weg om de stad mooier en groener te maken. Maar vooral ook omdat bomen belangrijk zijn in de strijd tegen het veranderende klimaat met meer extreem warme dagen en zware regenbuien. Eén grote boom kan evenveel verkoeling geven als tien airco's. Daarnaast zorgen bomen voor de opvang van regenwater. Goed voor de stad dus dat er zoveel bomen bij komen.

Wethouder Anne Mulder en onze directeur Joris planten een boom

Volgend jaar weer!

Heb je de actie nu gemist? Niet getreurd. Ook volgend jaar delen gemeente Den Haag en Duurzaam Den Haag weer gratis bomen uit. Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je de actie niet mist.

Ik help je graag
Anouk van Santen
Bij mij kun je terecht voor: ondersteuning van bewoners in Laak Centraal, communicatie en bewonersgroepen zichtbaar maken
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht