Groen

Jos en zijn buren hebben 22 daken vergroend

Met hulp van subsidie en elkaar was het zo geregeld!

Jos woont dichtbij het park De Verademing in het Regentessekwartier. Hij heeft samen met zijn buren iets heel tofs gedaan, namelijk de daken van hun woningen en schuurtjes aangepakt. Met als resultaat: 22 groene daken die water opnemen en voor isolatie zorgen.

Vertel Jos! Wat hebben jullie gedaan?

Jos: 'We keken tijdens de coronamaatregelen uit over onze daken en we zagen veel bitumen en dakleer, oftewel zwarte en saaie daken die veel beter gebruikt kunnen worden. Dus we zijn bij elkaar gekomen om de daken te vergroenen. Met als doel een groenere buurt met meer biodiversiteit. We hebben hiervoor subsidie aangevraagd zodat we er meer buren bij konden betrekken.'

Kijk het interview en de dronebeelden terug

Hoe hebben jullie het aangepakt?

Jos: 'We zijn begonnen met rondvragen wie er interesse had. Daar kwamen veel reacties op. Ik had de mogelijkheid van een subsidie uitgezocht en hierna hebben we een datum geprikt. We hebben op één dag samen alle daken aangepakt. Nu moet het gaan groeien! Meer hoeven we niet te doen.'

Wat heeft het jullie uiteindelijk gekost?

We hebben van de subsidie voor groene daken van gemeente Den Haag gebruikgemaakt. Daardoor waren de kosten voor een schuurtje van vier bij vier meter € 100,- voor een groen dak. Dat valt dus heel erg mee. En het leuke is dat een groen dak erg weinig onderhoud nodig heeft en dat het heel lang meegaat.

Jaar van het dak

Zelf een groen dak?

Wil je zelf aan de slag met een groen dak? Dit jaar is het het Jaar van het dak! Daarom kan je hulp inschakelen van een dakcoach.

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht