Groen

Geveltuintjes in het centrum dankzij Be­wo­ners­ver­e­ni­ging Rondom Het Plein

Krachten gebundeld tijdens Dag van de Duurzaamheid

Op 10 oktober, op de dag van de duurzaamheid, heeft het team van Duurzaam Den Haag samen met Haagse bewoners en ondernemers het centrum vergroend in het kader van Operatie Steenbreek. De Herenstraat, Herengracht, Fluwelen Burgwal en Korte Koediefstraat zijn allemaal voorzien van geveltuintjes.

Pauline van der Vorm, bewoner in het centrum en voorzitter van de Bewonersvereniging Rondom het Plein, is erg trots op wat er bereikt is:

"Deze plek heeft zoveel potentie. We zitten wonen al zo dichtbij een prachtig stukje natuur: het Haagse Bos. Er zitten hier regelmatig bosuiltjes en boomklevers in de bomen. Het enige wat we hoeven te doen om het centrum groener te maken, is de natuur meer ruimte geven en het gewoon doen! Dat hebben we gedaan op de dag van de duurzaamheid, met een prachtig resultaat. Dankzij iedereen die mee heeft gedaan! Ook Wethouder Joris Wijsmuller (duurzaamheid) heeft meegeholpen door symbolisch de eerste plant te planten."

Pauline was door Edwin, onze Operatie Steenbreek projectleider, benaderd om mee te doen tijdens de dag van de duurzaamheid.

Pauline: "We hadden met de bewonersvereniging al een groenplan opgesteld, en de wens om geveltuintjes aan te leggen was er allang. Dit kwam op het juiste moment op ons pad. We hebben mailings eruit gestuurd en zijn huis-aan-huis gegaan, langs bewoners en ondernemers, om mensen te mobiliseren om mee te doen. Er wonen 2100 mensen in dit gebied in het centrum, daarvan zijn er nu zo'n 60 lid van de Bewonersvereniging rondom het Plein. Ons streven is natuurlijk om iedereen bij de vereniging te betrekken, zodat we het centrum nog groener en mooier kunnen maken!"

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid zorgde Duurzaam Den Haag voor de gratis planten (via Manos Verdes) en wat mankracht, de Bewonersvereniging Rondom het Plein heeft gezorgd voor het mobiliseren van de bewoners en ondernemers die uiteindelijk de geveltuintjes aan hebben gelegd.

De straten die zijn aangepakt op de dag van de duurzaamheid, zien er meteen een stuk gezelliger uit;

Het Centrum Groen, Fietsen vrij?

Wil jij ook gratis geveltuintjes aanleggen in je straat? Bekijk de opties!

En woon je in het centrum rondom het plein en wil je je ook inzetten voor een groenere, mooiere buurt? Sluit je aan bij de bewonersvereniging en bundel je krachten, dit is helemaal gratis!

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht