Energie besparen

De Van Swietenstraat is een echte koploper!

Het is misschien wel de meest duurzame straat van Den Haag

In 2020 heeft Kopgroep2030 samen met de bewoners van de Van Swietenstraat het Energie uit de Wijk-challenge project 'Mijn straat loopt op kop’ uitgevoerd. Hierdoor is de Van Swietenstraat een duurzamere straat geworden. Wel een kwart van de bewoners van de straat hebben in hun huis een aanpassing gedaan. Het is nu misschien wel de duurzaamste straat van Den Haag!

Het begin

De bewonersgroep is begonnen met het stellen van vragen aan de straatbewoners zoals: 'Wat vind jij belangrijk qua duurzaamheid?' en 'Waar wil je mee aan de slag?'. Aan de hand van deze vragen zijn ze tot actiepunten gekomen.

Wat is er allemaal gedaan?

De bewoners van de straat zijn daarna druk aan de slag gegaan met verduurzamen. Wat een toppers! Zo zijn er onder andere 2 groene daken gerealiseerd, hebben 6 huishoudens iets aan woningisolatie gedaan, 11 huishoudens hebben wanden voorzien van thermische verf en op 4 daken in de straat komen zonnepanelen. Wat er nog meer is gebeurd in de Van Swietenstraat lees je hier.

Het Verduurzaammenu

Een andere uitkomst van dit project straat is het Verduurzaammenu. Deze is gemaakt in samenwerking met een onafhankelijk bureau. Voor veel straatbewoners was het onduidelijk hoeveel het verduurzamen van je woning nou kost. Op het Verduurzaammenu staan kleine én grote duurzame maatregelen met de bijbehorende kosten. Niet alleen handig voor de Van Swietenstraat, maar voor iedereen in Den Haag!

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht