Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Konings- en Regentesseplein en omgeving

Deel pagina:

Konings- en Regentesseplein en omgeving

Kopgroep 2030 is een club van enthousiaste buurtbewoners die de buurt Konings- en Regentesseplein en omgeving helpt naar meer groen en schone energie.

Samen met de buurt

Dit willen ze samen met de buurt voor elkaar krijgen door anders te gaan koken en verwarmen doormiddel van duurzame energie, besparen op energie-gebruik en de huizen en utiliteitsgebouwen isoleren waar mogelijk. Ten slotte gaan ze meer groen aanleggen en op andere manieren zorgen voor minder hitte- en wateroverlast.

Samen met de buurt en alle bestaande buurtinitiatieven en organisaties, gaat Kopgroep 2030 voor meer groen en schone energie. Deels om bij te dragen aan de ambities van de gemeente Den Haag om in 2040 klimaatneutraal te zijn, maar ook om zelf invloed uit te oefenen op de energietransitie, te zorgen voor minder energiekosten en de buurt aangenamer te maken in een veranderend klimaat. Ze bieden de buurt de mogelijkheid om hun duurzame dromen te verwezenlijken door samen aan de slag te gaan. 

Kopgroep 2030 helpt!

Daarnaast initiëren zij acties in de buurt als er nog te weinig aandacht is voor een thema of duurzame oplossing. Ze organiseren informatieve avonden waar de buurt elkaar kan ontmoeten om ideeën, ambities en contacten met elkaar te delen, waardoor we als buurt aan de slag kunnen gaan. Daarnaast kan Kopgroep 2030 helpen met benodigde kennis, organisatiekracht, contacten in de buurt, contacten buiten de buurt, financiering en het realiseren van duurzame ideeën.

Iedere tweede woensdag van de maand komt het buurtteam Kopgroep 2030 bijeen.

Komende activiteiten

- 24 juni 2020: spreekuur rondom warmteonderzoek. Meer info volgt.

Laatste nieuws

Pssst: wist je dat van het gasvrije huis van oud-Kopgroep 2030 lid Piet Driest een 360 graden film is gemaakt? Neem eens een kijkje bij Piet binnen om te zien hoe een warmtepomp eruit ziet. 

Meer weten?

Meedoen, meehelpen of meedenken? Heb je een mooi idee dat bijdraagt aan een duurzame buurt? Mail je vragen, wensen of opmerkingen via: info@kopgroep2030.nl of bezoek de website https://www.kopgroep2030.nl/

Nieuwe Energie en Groen in de Buurt (NEGB) project

Konings- en Regentesseplein en omgeving is een van de drie buurten waar Duurzaam Den Haag aan het project Nieuwe Energie en Groen in de Buurt werkt. De stichting ondersteunt een team van bewoners (in Konings- en Regentesseplein en omgeving is dat Koprgroep 2030), dat werkt aan een wijkplan om hun buurt aardgasvrij en groen te maken met de wensen en behoeften van de bewoners als uitgangspunt.

Meer over activiteit

Nieuwe Energie en Groen in de Buurt - Een leefbare buurt, ook in 2028!

Nieuwe Energie en Groen in de Buurt - Een leefbare buurt, ook in 2028!

Lees verder


Meer activiteiten

Dertig Dagen Duurzaam Doen
20 aug

Dertig Dagen Duurzaam Doen

Dertig Dagen Duurzaam Doen wordt georganiseerd door Duurzaam Den Haag in samenwerking met The...

Lees verder
Operatie Steenbreek – Alle tuinen groen. Help Den Haag vergroenen en ontstenen!
7 mrt

Operatie Steenbreek – Alle tuinen groen. Help Den Haag vergroenen en ontstenen!

Lees verder