Groen

Blije winnaars bij aftrap project Plan Boom

De komende jaren worden er met het landelijke project Plan Boom 10 miljoen bomen geplant

De aftrap van Plan Boom in Den Haag is een feit. Duurzaam Den Haag organiseerden samen met Tuincentrum Ockenburg de actie ‘win-een-appelboom’ om de aftrap van het project Plan Boom te vieren. Tientallen bewoner hadden wel trek in zo’n lekkere appelboom en gaven zich op. Dertig dorstige bewoners kregen uiteindelijk bericht dat ze een boompje hadden gewonnen.

Kerstmannen op pad

Zaterdag 12 december was het dan zover. Kerstmannen Edwin en Gerrit van Duurzaam Den Haag gingen vroeg op pad om door héél Den Haag bomen te bezorgen. De eerste 15 gelukkige winnaars kregen de bomen die zaterdag thuis bezorgd, waar de boompjes werden afgeleverd en vaak meteen geplant. Onder de winnaars waren bewoners met tuinen, scholen en een verzorgingshuis. De andere winnaars krijgen in januari (na de lockdown) ook hun bomen bezorgd en krijgen hulp met planten.

Plan Boom

De komende jaren worden er met het landelijke project Plan Boom 10 miljoen bomen geplant in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied. Voor en door burgers. Hiermee verkleinen we onze CO2-uitstoot en wordt onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. Iedereen kan zelf bijdragen en kan in de eigen woonomgeving daarvan de vruchten plukken. Duurzaam Den Haag voert samen met de Gemeente Den Haag het project Plan Boom uit in Den Haag. Houd onze website en social media kanalen in de gaten. Of meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief met de laatste updates.

Ik help je graag
Anouk Dehue
Bij mij kun je terecht voor: communicatie, de ondersteuning van bewonersinitiatieven en onze stadsgesprekken.
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht