Nieuws

Bijpraten en vooruitkijken met alle buurtteams

We gingen gezellig samen eten bij de Participatiekeuken

Twee keer per jaar komen al onze buurtteams bij elkaar. Dat doen we met een gezellige maaltijd. Dit keer waren we te gast bij de Participatiekeuken in Moerwijk. Tijdens deze etentjes delen we met elkaar wat er speelt, inspireren we elkaar en doen nieuwe ideeën op. Het is ook altijd heel gezellig om elkaar weer te zien.

Nieuwe buurtteams

We zijn hard aan het groeien en veel enthousiaste bewoners zetten zich vrijwillig in voor hun buurt. In 2023 kwamen er 2 nieuwe buurtteams bij in Schilderswijk Noord en West. Ook werd het jongerenteam opgericht: Jong Duurzaam Den Haag. Dit is een groep van 12 enthousiaste jongeren die bijeenkomsten organiseren, samen de handen uit de mouwen steken en met elkaar in gesprek gaan over duurzaamheid in Den Haag.

Afval, groen en containertuintjes

Alle buurtteams zijn even aan het woord geweest. Zij vertelden wie ze zijn en wat hun plannen voor 2024 zijn. In Laak Centraal, Schilderswijk en Moerwijk staat afval hoog op de agenda. In deze buurten gaan de bewoners aan de slag met afval prikken en plaatsen we containertuintjes. Om de buurt gezelliger en rustgevender te maken, gaan we tegels wippen en meer groen planten.

Buurtteam Schilderswijk-West
Buurtteam Molenwijk
Buurtteam Moerwijk
Buurtteam Schilderswijk-Noord
Buurtteam Toekomstig Laak
Jong DDH
Buurtteam Spoorwijk

Samenwerking met Young Stories en de Haagse Hogeschool

Jong Duurzaam Den Haag is dit jaar een aantal leuke samenwerkingen gestart. Samen met 2 groepen studenten van de Haagse Hogeschool organiseren zij in het voorjaar een evenement over duurzaam eten. Met Young Stories gaat het jongerenteam een avondprogramma maken waar kunst, spoken word en duurzaamheid samenkomen. Houd onze agenda in de gaten om deze evenementen niet te missen!

Zeekadetten, duurzame wandeling en natuurquiz

De buurtteams in Laak Centraal en Spoorwijk gaan dit jaar helpen met het duurzamer maken van het schip van de Zeekadetten. Samen met bewoners van stadsdeel Laak gaan we het schip aanpakken. Er komen ook maandelijkse workshops. In Molenwijk gaat het buurtteam een natuurquiz en een duurzame wandeling in de buurt organiseren. Tijdens deze wandeling ontdek je allerlei duurzame groenprojecten in de buurt. De burgemeester liep al eerder mee en was trots op het buurtteam.

Zelf meedoen met een buurtteam

Ben je enthousiast geworden en wil je meedoen met een buurtteam? Dat kan! We zoeken altijd nieuwe vrijwilligers die zich willen inzetten voor hun buurt. We hebben buurtteams in Laak Centraal, Spoorwijk, Molenwijk, Moerwijk, Schilderswijk-Noord en Schilderswijk-West.
En ben je student of net afgestudeerd en wil je je graag inzetten voor een duurzame stad? Sluit je dan aan bij Jong Duurzaam Den Haag, de community van jongeren uit de stad die bijeenkomsten en activiteiten organiseren over het thema duurzaamheid. Gezelligheid staat altijd voorop!

Klik hieronder op de link van jouw buurt voor meer informatie over het team.

Ik help je graag
Yasmina Boudarbala
Bij mij kun je terecht voor: algemene vragen over duurzaamheid en ondersteuning van bewoners in Schilderswijk en Molenwijk
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht