Groen

Bewoners vragen bijna 1.500 nieuwe bomen aan voor Den Haag!

De inschrijving voor Bomen voor Den Haag 2022 is gesloten

De afgelopen maanden konden bewoners van Den Haag zich weer aanmelden voor een gratis boom. Dit jaar mochten ook bedrijven, scholen en andere organisaties uit de stad meedoen. Zondag is de inschrijving gesloten en nu maken we de balans op. Bij elkaar zijn er 1.460 bomen aangevraagd!

Het belang van meer bomen

Bomen voor Den Haag is een samenwerking tussen Duurzaam Den Haag en Gemeente Den Haag. We geven bomen weg om de stad groener en mooier te maken. Maar vooral ook omdat bomen belangrijk zijn in de strijd tegen het veranderende klimaat met meer extreem warme dagen en zware regenbuien. Eén grote boom kan evenveel verkoeling geven als 10 airco's. Daarnaast zorgen bomen voor de opvang van regenwater. Geweldig dus dat er zoveel bomen zijn aangevraagd!

Bomen verspreid door de hele stad

De aanvragen komen uit alle delen van de stad. De meeste bomen werden aangevraagd in de wijk Wateringse Veld. Daar werden wel 85 bomen aangevraagd. Verder werden veel bomen aangevraagd in Ypenburg, Bomen- en Bloemenbuurt, Kraayenstein en de Uithof en Valkenboskwartier. Het is goed nieuws dat maar liefst 370 bomen geplant gaan worden in de meest versteende buurten, de "hotspots". Daar is de verkoeling die bomen brengen extra welkom. Voorbeelden van hotspots zijn de Schildersbuurt, Laakkwartier en het oude dorp van Scheveningen. Dit jaar mochten ook scholen, sportverenigingen, bedrijven en organisaties een boom aanvragen. Er worden dit jaar 230 bomen geplant op schoolpleinen. Dat wordt heerlijk buitenspelen in de schaduw.

Wanneer worden de bomen geplant?

Het groenbedrijf van de gemeente bestelt de bomen bij verschillende hoveniers. Naar verwachting worden die in november bij ons geleverd. We maken een planning voor het bezorgen en laten je ruim van tevoren weten wanneer de boom bij jou geleverd wordt. Het groenbedrijf zorgt voor het afleveren van de bomen. Dat zal in de weken van 21 en 28 november zijn. De boom wordt bezorgd inclusief boompaal, boomband en 30L aarde. Iedereen die een boom heeft aangevraagd, krijgt uiterlijk 12 augustus bericht of deze is goedgekeurd. Heb je op 13 augustus nog niks gehoord? Stuur ons dan een mail.

Wil je helpen met planten?

Sommige mensen kunnen hun eigen boom niet planten, bijvoorbeeld omdat ze al wat ouder zijn of slecht ter been. Voor die mensen zoeken we nog hulp. Heb jij groene vingers en wil je iemand helpen? Stuur dan een mail naar Bomen voor Den Haag!

Ik help je graag
Anouk van Santen
Bij mij kun je terecht voor: communicatie met bewonersgroepen en de buurt Laak Centraal
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht