Energie opwekken en gebruiken

Bewoners uit Statenkwartier schenken hun ener­gie­com­pen­sa­tie aan bewoners van Escamp en Laak

Iedereen kan meedoen met deze actie

In november en december 2022 kreeg iedereen met een eigen energieaansluiting van de overheid € 190,- om de hoge energieprijzen te kunnen betalen. Maar niet iedereen heeft dit nodig. Stichting Buurtenergie Statenkwartier heeft daarom een oproep gedaan aan mensen die het geld niet nodig hebben, om de tweemaal €190,- te schenken. Energiecoöperatie Moerwijk gebruikt dit geld om bewoners te helpen om energie te besparen.

Bewoners uit heel Den Haag kunnen meedoen met deze actie. Zo steunen stadsgenoten elkaar.

Hoge energieprijzen komen hard aan 

Veel bewoners uit de Haagse stadsdelen Escamp en Laak hebben geen geld om hun huis te verduurzamen. Sterker nog, door de hoge energieprijzen komen steeds meer van hen in financiële problemen. Het geld dat met deze actie wordt opgehaald, wordt gebruikt door Energiecoöperatie Moerwijk en wordt direct ingezet in de wijken.

Energiecoöperatie Moerwijk is op de hoogte van de problematiek die in Escamp en Laak speelt. Ze hebben kennis van praktische maatregelen die op korte termijn en zonder al te hoge kosten de energierekening van deze mensen kan verlagen. Denk hierbij aan het plaatsen van radiatorfolie, tochtstrips en dikke gordijnen om warmte binnen te houden. 

 Schenk ook jouw energiecompensatie 

Wij steunen deze actie en zorgen ervoor dat het bedrag op de juiste plek terecht komt. Om mee te doen met de actie kan geld gestort worden op NL34 RABO 0385 7702 86, ten name van Duurzaam Den Haag, onder vermelding van ‘project 190’. Direct storten kan via de onderstaande betaallink.

Dit project is een initiatief van bewoners uit het Statenkwartier, maar donaties uit andere wijken zijn natuurlijk ook van harte welkom.  Er zijn steeds meer buurten die zich aansluiten. Ook de Bomen- en Bloemenbuurt, Vogelwijk, Duurzaam Bezuidenhout en De Groene Regentes doen inmiddels mee.

Ik help je graag
Amber van der Lans
Bij mij kun je terecht voor: ondersteuning van bewoners Moerwijk, duurzame acties met en voor bewonersgroepen en het hergebruik van spullen
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht