Energie besparen

Ben je jong en wil je iets doen met duurzaamheid in Den Haag?

Sluit je aan bij de jongerenbeweging

Tijdens de netwerkbijeenkomst van 29 april kwamen initiatiefnemers en jongeren samen om te spreken en te brainstormen over duurzaamheid en wat we kunnen doen in Den Haag. Inspirerend om zulke positieve en gemotiveerde jongeren te spreken! Er zijn in de stad al mooie initiatieven waar je je bij aan kan sluiten als je duurzaam aan de slag wilt. Ook start Duurzaam Den Haag de jongerenbeweging Haags jong & duurzaam collectief.

Jongeren die zich inzetten voor duurzaamheid

Haagse jongerenbeweging

Uit de brainstormsessie bleek dat veel jongeren behoefte hebben aan een netwerk waarin ze samenwerkingen kunnen aangaan om zo meer impact te hebben, maar ook om elkaar te inspireren en te motiveren. Ook is het voor jongeren niet duidelijk wat er allemaal al gebeurt in Den Haag. Ze willen wel iets doen, maar wat kan je doen? Duurzaam Den Haag start daarom de jongerenbeweging Haags jong & duurzaam collectief, een netwerk van Haagse jongeren die elkaar inspireren om duurzaam te doen.

Wil jij ook meedoen met de jongerenbeweging Haags jong & duurzaam collectief? Stuur dan een e-mail naar Anouk.

Direct aan de slag met duurzaamheid in Den Haag

Deze toffe initiatieven zijn al bezig met duurzaamheid in Den Haag en kunnen jouw hulp gebruiken. Sluit je aan! Ken je zelf nog een Haags initiatief die op de lijst kan? Stuur dan een e-mail naar Linda.

Next Generation Embassy

Next Generation Embassy is een platform dat jonge generaties uitnodigt om samen in beweging te komen en via een collectief invloed uit te oefenen op de nodige klimaatadaptieve maatregelen. Hieraan meedoen? Meld je dan aan via www.nextgenembassy.eu.

Duurzame Zeehelden

Buurtorganisatie Duurzame Zeelhelden uit het Haagse Zeeheldenkwartier zet zich in voor een duurzame wijk. Woon je in deze wijk en wil je hier aan meewerken? Meld je dan aan via duurzamezeehelden@gmail.com

Plantenbieb Voor Welzijn

Nu al twee en binnenkort een derde locatie voor de plantenbieb. Interesse bij het helpen met verzamelen van stekjes, organiseren of om een oogje in het zijl te houden? Meld je dan aan via @plantenbieb_voorwelzijn op Instagram.

Conscious Kitchen

Door wekelijkse diners te organiseren met maaltijden die bereid zijn met gered eten van de Haagse markt zet Conscious Kitchen zich in tegen voedselverspilling. Wil jij helpen met het ophalen van voedsel of heb je zin om langs te komen? Neem dan contact op via Instagram @consciouskitchennl.

Herdenkingsplek COVID-19

Den Haag heeft een inzending ingediend voor de Bloomberg Mayors Challenge om plekken in Den Haag in te richten om de corona crisis te herdenken en de helden te vieren. En hiervoor bomen te planten om op die manier ook bij te dragen aan het verminderen van de impact van klimaatverandering. In het voorstel is opgenomen dat we dit samen met inwoners en jongeren willen doen. In juni krijgt Den Haag bericht vanuit de Bloomberg Mayors Challenge of we door zijn naar de laatste 50 steden, waarvan er uiteindelijk 15 worden gekozen voor een prijs van 1 mln om het ingediende project uit te werken. Wanneer Den Haag door is naar de volgende ronde willen we graag jongeren betrekken. Heb jij ideeën, wil je jouw stem laten horen of wil je mee praten over ideeën? Neem dan contact op met resilience@denhaag.nl om je aan te melden!

Friday's For Future

Fridays For Future Den Haag is een kleine groep mensen die actie voert tegen de verwaarlozing van de aarde en bewustzijn probeert te creëren over de problemen die het met zich mee brengt voor zowel Nederland als de rest van de wereld. Ze bestaan nu al bijna twee jaar en zijn van plan sterk door te gaan zolang dat nodig is. Ze zijn nog op zoek naar actieve leden. Meld je aan.

Nature Impact Days

Samen met Kopgroep2030 organiseert jongerencampagne Nature Impact Days op 5 juni een buurtevenement rondom Regentesse/Koningsplein waarin we laten zien hoe je hittestress tegen kunt gaan en voor meer groen in je buurt kunt zorgen. Wil je hier bij zijn? Dan kan je je aanmelden via natureimpactdays.nl.

Duurzaamheid in Den Haag

Er is een gave website gecreëerd door studenten van LUC. Je vindt er allerlei opties van duurzame initiatieven in Den Haag en hoe je je erbij aan kunt sluiten! Kijk op sustainablethehague.nl.

Elke maand is er een Duurzaam Den Haag netwerkbijeenkomst. Ben jij er de volgende keer ook bij? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven of hou de kalender in de gaten.


Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht