Groen

Feest op Stadsoase Spinozahof

Al 10 jaar een groene buurttuin in hartje stad

In de Stationsbuurt werd een stuk grond al een tijdje niet gebruikt. Woningcorporatie Staedion wilde daar nieuwe woningen bouwen, maar die gingen door de financiële crisis niet door. Dappere stadspioniers zagen in 2013 een kans en hebben samen met vele buurtbewoners dit terrein omgetoverd tot een schitterende buurttuin in hartje stad. Op 26 april 2024 vierde de Stadsoase Spinozahof haar 10-jarig bestaan!

Hier groeien planten, vriendschappen en meer

Wethouder Arjen Kapteijns noemde de oase in zijn toespraak bij de viering “sociaal cement in de stad”. Want op dit stuk grond groeien niet alleen planten, maar ook vriendschappen en meer. In de Stadsoase komt biodiversiteit, circulariteit, klimaatadaptatie, voedsel en de buurt samen. Een prachtig groen voorbeeld dat goed doet volgen. Drie blokken verderop wordt door bewoners en de gemeente een parkeerplaats omgetoverd tot de Jacob Cats Oase. Staedion heeft voor de Spinozahof het contract met de bewoners opnieuw met 5 jaar verlengd, en kijkt ook of ze op andere plekken in de stad ruimte kunnen geven aan zulke mooie bewonersinitiatieven. Alle reden voor een feest!

Bekijk de foto's via de afbeeldingen slider hieronder. Klik rechtsboven voor meer foto's.

Bezoek de stadsoase

Benieuwd naar de Stadsoase Spinozahof? Je kunt deze bezoeken op de Repelaerstraat 61. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, maar je kunt er ook heen om samen te eten, thee te drinken en workshops te volgen of geven. En om in alle rust een boek te lezen in de buitenlucht.

Ik help je graag
Nikol Guljelmovic
Bij mij kun je terecht voor: groen in versteende wijken, voedsel en regentonnenacties
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht