Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!
Aangemaakt op: 19 mei 2021

Geef je gewipte tegels door voor het NK Tegelwippen

Den Haag is uitgedaagd door Utrecht voor de spannendste derby van dit NK.

Deel pagina:

Geef je gewipte tegels door voor het NK Tegelwippen

Namens Wethouders Liesbeth van Tongeren en Hilbert Bredemeijer doen wij dit jaar mee aan het NK Tegelwippen! Met ruim zestig gemeenten in het land gaan we de uitdaging aan: wie verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen? 

Derby Utrecht - Den Haag

Maar dat is nog niet alles! Den Haag is namelijk uitgedaagd door Utrecht voor misschien wel de spannendste derby van dit NK. Hebben we eerst hun fantastische burgemeester Van Zanen binnen gehengeld, nu is het zaak om die NK Tegelwippentitel ook binnen te halen. Dit moeten we dus winnen!  

Geef je gewipte tegels snel op

Die strijd met Utrecht moeten we uiteraard winnen en daar hebben we jouw hulp bij nodig! Dus doe mee met Operatie Steenbreek en zorg voor een Haagse overwinning op het NK Tegelwippen!

Heb jij tegels eruit gehaald, geef ze op voor het NK Tegelwippen! 

Heb jij meegedaan aan een Operatie Steenbreekactie?

Je kan ook de foto van de gewipte tegels plus het aantal tegels delen via social media met #operatiesteenbreekdenhaag #NKtegelwippen.

De tussenstand lees je via de website www.nktegelwippen.nl 

Wint Den Haag dit jaar de Gouden Tegel?

De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt wint de prestigieuze Gouden Tegel. Ook actieve bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op een prijs: elke maand wordt door een vakjury de Wipper van de Maand uitgekozen. Al deze Wippers zijn genomineerd voor de grote publieksprijs die begin oktober wordt uitgereikt. De tussenstand lees je via de website www.nktegelwippen.nl Het NK Tegelwippen loopt tot 30 september 2021. 

Tweejarig programma voor meer biodiversiteit

Overal worden tegels vervangen voor groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is omgeven worden door groen prettig en goed voor de gemoedstoestand. 

De competitie maakt deel uit van een reeks activiteiten die de komende twee jaar plaatsvinden en worden georganiseerd door een groot aantal groene organisaties. Onder het motto “Een groen Nederland begint in je eigen tuin” slaan zij de handen ineen om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen – samen met bewoners.

Het NK Tegelwippen 2021 wordt gesterkt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Ons Water, Rotterdams WeerWoord en Amsterdam Rainproof. Het is een concept van activatiebureau Frank Lee en collectief Dus Wat Gaan Wij Doen.


Geschreven door:
Anouk Dehue
Anouk Dehue
 -

“Bij mij kun je terecht voor: communicatie en ondersteuning van bewonersinitiatieven.”

Neem contact op met:
T 0646074434 | anouk@duurzaamdenhaag.nl |
Bekijk profiel

Meer blog

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

Tijdens de hele maand mei laten we gezamenlijk het gazon groeien en maaien we minder om vlinders,...

Lees verder
Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

De eerste lekkere dagen van het jaar zijn aangebroken. Dat betekent dat iedereen druk bezig is de...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht