Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Fietslessen in Molenwijk en Spoorwijk

Deel pagina:

Fietslessen in Molenwijk en Spoorwijk

Geschreven door Linde Veger - Stichting Jij maakt het Verschil

Leren fietsen als kleuter, is een goede typisch Nederlandse traditie, die veel migrantenvrouwen in Molenwijk en Spoorwijk in hun jeugd niet hebben meegekregen. Fietslessen voor volwassenen in deze multiculturele wijken, worden dan ook dankbaar bezocht. Als ik vraag naar de reden waarom deze dames fietslessen volgen, antwoordt een van de dames: “Nu mijn zoontje heeft leren fietsen wil hij graag met mij naar school fietsen en niet meer lopen. Als ik mijn zoontje naar zwemles breng, ben ik 12 euro per week kwijt, alleen al aan het openbaar vervoer (voor hem, zijn zusje en mijzelf). Zo worden de zwemlessen erg duur”.

Een andere dame loopt elke dag een half uur heen en terug om deel te nemen aan haar Nederlandse taalles, “Op de fiets gaat dit veel sneller” zegt ze. “En jij bent vast zo slank omdat je fietst”, zegt een ander me lachend, “Fietsen is gezond en ik vind het fijn om in de buitenlucht te zijn” voegt ze er aan toe. Alle cursisten zijn het erover eens dat fietsen een gevoel van vrijheid geeft. 

Meedoen in Spoorwijk of Molenwijk?

De kosten voor fietslessen in Spoorwijk zijn momenteel 20 euro voor 12 lessen. Deze worden momenteel gegeven door Melanie van Zweeden, professioneel fietsdocent. Opgeven kan bij Noortje van der Kaaden van Mooi Welzijn Laak tel: 06-38 28 71 38 Email: n.vanderkaaden@mooiwelzijn.nl   

In Molenwijk is het o.a. fietscoach Pervin Cirale Sahin die vrouwen fietsles en zelfvertrouwen geeft. Hier betaal je 6 euro per maand en kun je je opgeven bij het wijkcentrum aan het Cromvlietplein bij Carol Rayman en Inge van der Kleij van Mooi Welzijn Laak, 070 - 205 23 80.

Gemeente Den Haag, Fonds1818, stichting Gravin van Bylandt en stichting Haëlla hebben deze fietslessen een nieuwe impuls gegeven, daar ook zij, net als Mooi Welzijn Laak en Duurzaam den Haag, het voortbestaan van deze lessen in Spoorwijk en Molenwijk belangrijk vinden.

Meer blog

Raadsleden op werkbezoek in Moerwijkse Marcuskerk

Raadsleden op werkbezoek in Moerwijkse Marcuskerk

Hier gingen ze in gesprek met Haagse bewonersinitiatieven en betrokken buurtgenoten uit Moerwijk

Lees verder
Presentatie energieonderzoek: hoe de huizen in de toekomst verwarmen in ReVa?

Presentatie energieonderzoek: hoe de huizen in de toekomst verwarmen in ReVa?

De resultaten van dit onderzoek presenteren ze op 24 juni van 20:00 tot 21:00. Dan is er een...

Lees verder