Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Bewoners slaan handen ineen voor duurzame wijk

070Energiek organiseert o.a. energyparty's voor huiseigenaren

Deel pagina:

Bewoners slaan handen ineen voor duurzame wijk

In de Haagse wijken Regentessekwartier, Valkenboskwartier, Vogelwijk en Duinoord hebben bewoners de handen ineengeslagen. In de vereniging 070Energiek richten betrokken buren zich op duurzame energiebesparing, gezamenlijke energie inkopen en in het zelf opwekken van duurzame energie.

Energyparty

070Energiek organiseert energyparty’s om andere buurtbewoners te betrekken en te laten zien hoe ‘leuk’ verduurzamen is. Deze party’s vinden plaats in de unieke, oude huizen in de buurt, waar na een online vragenlijst met slimme tools gas- en elektraverbruik in huis worden gemeten. Per gezin wordt duidelijk wat ze verbruiken en ze kunnen dit vergelijken met hun buren. Gezamenlijk kunnen ze mogelijkheden bedenken om te besparen op energie. Het is een interactief feestje, waarbij buurtbewoners zich bewust worden van duurzaamheid en van elkaar.

De energieparty’s door 070Energiek worden allereerst gehouden door ‘party hosts’ uit de eigen wijken, waarbinnen 070Energiek actief is. Maar, de vereniging is enthousiast om het concept duurzaam uit te rollen in andere Haagse wijken. Juist door mensen te laten inspireren door wat er één deur verder mogelijk is, gaan ze zelf ook aan de slag en maken ze gezamenlijk de stad klimaatneutraal. Lijk het jou leuk om ook zo’n energyparty te organiseren? Dat kan! Vereniging 070Energie heeft een eenvoudig stappenplan opgesteld waarmee dat mogelijk is. Kijk snel op www.070energiek.nl.

Samen voor CO2-reducatie

Door toename van het bewustzijn over duurzaamheid in het eigen huishouden en het besef dat buurtbewoners samen meer bereiken, zal de hele wijk en uiteindelijk de stad verduurzamen. 070Energiek stimuleert het samen duurzaam inkopen en geld besparen op energiekosten. Ook richt de vereniging zich op het zelf opwekken van energie. De doelstelling daarbij is om de CO2 te reduceren door bewust om te gaan met energie, geld te besparen en elkaar te helpen.

Iedereen kan lid worden van 070Energiek. Hiervoor hoef je geen huiseigenaar te zijn met een eigen dak. Ook appartementbewoners en huurders kunnen deelnemen voor het samen inkopen, opwekken, besparen en vergelijken van energie. 

Doe je ook mee? Houd de facebook-pagina in de gaten!

Geschreven door:
Anouk Dehue
Anouk Dehue
 -

“Bij mij kun je terecht voor: communicatie en ondersteuning van bewonersinitiatieven. ( Momenteel ben ik met zwangerschapsverlof. )”

Neem contact op met:

Meer blog

Alles wat je wilt weten over een groen dak in Den Haag

Alles wat je wilt weten over een groen dak in Den Haag

De veelgestelde vragen over een groendak

Lees verder
Bewoners ontvangen hun gratis boom!

Bewoners ontvangen hun gratis boom!

Hagenaars vertellen over hun gratis boom!

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur.

Stuur een bericht