Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Moerwijk-Oost

Deel pagina:

Moerwijk-Oost

Energierijk Moerwijk is hét buurtteam van Moerwijk-Oost. Het is een groep enthousiaste bewoners die zich inzet voor een mooie, schone en groene buurt.

Energierijk Moerwijk

De leden van het buurtteam Energierijk Moerwijk zijn: 
Neeltje Dijkstra, Pepijn kouwenhoven, Johan Apeldoorn, Marjanne van Ruijven, Rosita Raghoebar, Jolande de Koning, Wendy Broeders, Mehmet kociak (agendalid) en Bettelies Westerbeek (agendalid). 

Met de ondersteuning van Duurzaam Den Haag en een netwerk van deskundigen wordt een plan gemaakt voor een aardgasvrij en groen Moerwijk-Oost. Het duurzaam maken van de buurt biedt kansen voor werkgelegenheid, wooncomfort, de samenhang in de buurt en de sfeer op straat. Daarom grijpt het buurtteam deze ontwikkelingen aan om de buurt een enorme opper te geven, zodat onze kinderen en kleinkinderen straks ook nog een fijne plek hebben om te leven.

Plan voor een aardgasvrij en groene buurt

Het buurtteam let erop dat het plan voor een aardgasvrije en groene buurt voldoet aan de eisen en wensen van de mensen die in Moerwijk-Oost wonen. Zij organiseren daarom verschillende activiteiten om te laten zien wat verduurzamen voor de buurt kan betekenen, om vragen te beantwoorden en om te luisteren naar wat de buurt belangrijk vindt. Zo werken ze bijvoorbeeld samen met culturele verenigingen uit de wijk om workshops koken zonder aardgas te geven. Het buurtteam kreeg namelijk vaak de vraag of je wel kunt wokken, sudderen en stoven op inductie. 

Het buurtteam zorgt er voor dat je het zelf eens kunt proberen en gaat tegelijkertijd in gesprek met de bewoners over wat er verder leeft in de buurt. Ook gaan ze acties organiseren om de buurt gezamenlijk te vergroenen met planten. 

Iedere tweede woensdag van de maand komt het buurtteam Energierijk Moerwijk bijeen in Activiteitencentrum Team Heeswijk.

Aankomende activiteiten

  • Woensdag 11 september, 19.30 - 21.00 uur - Buurtteam vergadering Energierijk Moerwijk in Activiteitencentrum Team Heeswijk, Heeswijkplein 104 
  • Woensdag 9 oktober, 19.30 - 21.00 uur - Buurtteam vergadering Energierijk Moerwijk in Activiteitencentrum Team Heeswijk, Heeswijkplein 104 
  • Maandag 4 november, tijd en plaats nog niet bekend - Buurtbijeenkomst Energierijk Moerwijk
  • Woensdag 13 december, 19.30 - 21.00 uur - Buurtteam vergadering Energierijk Moerwijk in Activiteitencentrum Team Heeswijk, Heeswijkplein 104 
  • Woensdag 11 december, 19.30 - 21.00 uur - Buurtteam vergadering Energierijk Moerwijk in Activiteitencentrum Team Heeswijk, Heeswijkplein 104 

Laatste nieuws

Meer weten?

Meedoen, meehelpen of meedenken? Heb je een mooi idee dat bijdraagt aan een duurzame buurt? Vragen over hoe je energie kunt besparen of hoe je in de winter je woning warm houdt zonder aardgas? Laat het ons weten!

Contactpersoon voor buurtteam Energierijk Moerwijk is Lennart van der Linde. Lennart kun je bellen op 06 21 45 84 75, mailen via lennart@duurzaamdenhaag.nl of kom op woensdagmiddag tussen 13.30 - 16.00u langs bij Activiteitencentrum Team Heeswijk, Heeswijkplein 104. Lennart is daar dan aanwezig om je verder te helpen.

Nieuwe Energie en Groen in de Buurt (NEGB) project

Moerwijk-Oost is één van de drie buurten waar Duurzaam Den Haag aan het project Nieuwe Energie en Groen in de Buurt werkt. De stichting ondersteunt een team van bewoners (in Moerwijk-Oost is dat Buurtteam Energierijk Moerwijk), dat werkt aan een wijkplan om hun buurt aardgasvrij en groen te maken met de wensen en behoeften van de bewoners als uitgangspunt.

Meer over activiteit

Nieuwe Energie en Groen in de Buurt - Een leefbare buurt, ook in 2028!

Nieuwe Energie en Groen in de Buurt - Een leefbare buurt, ook in 2028!

Lees verder


Meer activiteiten