Energie opwekken en gebruiken

Sew is de eerste energiecoach van Moerwijk

Wil jij jouw buren ook helpen met energie besparen?

De energieprijzen zijn de laatste maanden hard gestegen. Daardoor wordt energie besparen steeds belangrijker. Veel mensen weten niet goed waar ze moeten beginnen. Daarom zijn er vrijwillige energiecoaches. Sew Kisoensingh is de eerste energiecoach in Moerwijk. Hij is hard op zoek naar collega’s.

Sew: “Ik vind het heel belangrijk om mij in te zetten voor de buurt. Mensen weten niet dat ze veel kunnen besparen op hun energierekening. Ze weten ook niet dat er allerlei gratis maatregelen en subsidies zijn. Daar wil ik ze graag bij helpen. Ik hoop dat er snel meer energiecoaches komen in Moerwijk.”

Wat doet een energiecoach?

Een energiecoach gaat op bezoek bij buurtbewoners om te kijken hoe zij in huis energie kunnen besparen. Het gaat om snel toe te passen advies. Dat kan bijvoorbeeld gaan over ledlampen en tochtstrips, maar ook over isolatie en ketelinstellingen.

Hoe word je energiecoach in Moerwijk?

Om energiecoach te worden volg je een opleiding die wordt verzorgd door Hoom. Je wordt getraind om zowel bewoners met een koophuis als met een huurhuis te helpen. Deze training bestaat uit drie dagdelen en wordt door Duurzaam Den Haag betaald.

Als energiecoach ben je voor minimaal twee gesprekken per maand beschikbaar. Een gesprek inclusief voorbereiding en verslaglegging duurt ongeveer 4 uur. De gesprekken zijn in principe in je eigen wijk. In overleg kan je ook in een naastgelegen wijk aan de slag.

Dit zijn de eerstvolgende cursusdata:

Cursus 1: maandagavonden

  • Maandag 9 januari
  • Maandag 16 januari
  • Maandag 6 februari


Cursus 2: dinsdagavonden

  • Dinsdag 24 januari
  • Dinsdag 31 januari
  • Dinsdag 21 februari

Vragen en contact

Heb je interesse om energiecoach te worden in Moerwijk of wil je meer informatie? Mail dan naar Amber, zij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

Ik help je graag
Amber van der Lans
Bij mij kun je terecht voor: ondersteuning van bewoners Moerwijk, duurzame acties met en voor bewonersgroepen en het hergebruik van spullen
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht