Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Bomen voor Den Haag - 1000 gratis bomen voor Haagse bewoners

De campagne en het aanmelden voor '1000 gratis bomen voor Den Haag' start zomer 2021

Deel pagina:

Bomen voor Den Haag - 1000 gratis bomen voor Haagse bewoners

Bomen geven kleur aan de stad. Ze maken Den Haag niet alleen mooier. Ze dragen ook bij aan de gezondheid, het welzijn van de stad en de biodiversiteit. 

Bomen zijn belangrijk en worden onder meer door het veranderende klimaat steeds belangrijker. Een boom levert schaduw in de steeds warmere zomer, zuigt water op bij regenval en een boom zorgt voor voedsel en een schuilplaats voor insecten en vogels. Bomen maken een stad mooi en prettig om te leven. 

Plan Boom

Duurzaam Den Haag is voor Den Haag de trekker van het landelijke project Plan Boom, dat door de Nationale Postcodeloterij wordt gefinancierd. Doel van Plan Boom is om in de komende vier jaar 10 miljoen bomen te planten in Nederland. 

1000 gratis bomen

In Den Haag liggen de ambities ook hoog: de komende twee jaar 600-1000 bomen per jaar er bij op particuliere grond. Alle Hagenaars kunnen dit jaar en volgend jaar een gratis boom krijgen van de gemeente. 

De bedoeling is dat er op die manier veel meer groen bij komt op grond die geen eigendom is van de stad, een initiatiefvoorstel van GroenLinks.

Een voordeel van het planten van bomen op particuliere grond kan zijn dat bomen hier vaak meer ruimte hebben en iets verder van wegen of bebouwing afstaan waardoor zij beter kunnen groeien en langer blijven leven.

Aanmelden

Ben jij in het bezit van particuliere grond (bewoners, bedrijven, scholen, sportclubs, VvE's) en wil jij een gratis boom? Het aanmelden voor '1000 gratis bomen voor Den Haag' start in de zomer van 2021. Wil je de start van het aanmelden niet missen? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief of/en abonneer je op de nieuwsbrief van Het Haagse Groen

Bekijk veelgestelde vragen over de bomenactie Bomen voor Den Haag. 

Meer activiteiten

Operatie Steenbreek – Alle tuinen groen. Help Den Haag vergroenen en ontstenen!
7 mrt

Operatie Steenbreek – Alle tuinen groen. Help Den Haag vergroenen en ontstenen!

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur.

Stuur een bericht