Nieuws

Zo vraag jij financiering aan voor jouw duurzame project

De Duurzame Wijkactie loopt nog tot begin november. Wij helpen je bij jouw aanmelding.

Heb jij een leuk idee voor jouw buurt, maar ben je nog op zoek naar geld om het uit te voeren? Dan is de Duurzame Wijkactie van Gemeente Den Haag misschien wel iets voor jou. Zij hebben middelen om lokale duurzame initiatieven te ondersteunen.

Wat is de Duurzame Wijkactie?

De Duurzame Wijkactie is een subsidie van Gemeente Den Haag voor iedereen die een duurzaam project wil doen in zijn eigen wijk. De naam zegt het eigenlijk al. Je kunt hier geld aanvragen voor zowel advies als voor de uitvoering van je project. Dat is handig als je bijvoorbeeld een adviseur wil inhuren die meedenkt over juridische haalbaarheid of die inhoudelijk kan adviseren over onderwerpen als groen en de energietransitie

Cindy en Joska van VvE Zeekant

Waar kun je financiering voor aanvragen?

De Duurzame Wijkactie is er voor alle duurzame ideeën. Je kunt een aanvraag doen als ‘rechtspersoon’, dat is bijvoorbeeld een stichting of een coöperatie, maar dat hoeft niet. Je kunt meedoen op verschillende duurzame thema’s. Bijvoorbeeld meer groen in de buurt, een circulair project, energie bespaaracties of deelauto’s. Als jij denkt dat het jouw wijk duurzamer maakt, kun je de subsidie aanvragen. Voor nieuwe initiatieven is maximaal 6000 euro per project beschikbaar, voor vervolgprojecten 750 euro.

Hoe werkt de Duurzame Wijkactie?

Om je aan te melden voor de subsidie vul je het inschrijfformulier op de website van de gemeente in. Dan wordt jouw aanmelding bekeken en hoor je of je wel of niet het budget krijgt.

Wie kan mij helpen met mijn aanvraag?

Heb je inhoudelijke hulp nodig om je plan goed op papier te krijgen? Dan kunnen we je daar vanuit Duurzaam Den Haag mee helpen. Neem contact op met Lennart als je dat graag wil. We hebben dit jaar extra aandacht voor de wijken Moerwijk, Schilderswijk, Transvaal en Laakkwartier en Spoorwijk. Daar zijn de afgelopen jaren nog weinig aanvragen vandaan gekomen. Woon je in een van deze wijken en wil je met ons sparren? Leuk! Je kunt altijd bellen of mailen.

Heb je een heel goed plan, maar heb je alleen hulp nodig bij het invullen van het aanmeldformulier? Dan kun je het beste contact opnemen met PEP Den Haag. Zij helpen je daar graag bij.

Ik help je graag
Lennart van der Linde
"Ik help je met Klimaatfonds, Lokale Actiegroep Scheveningen en Bewonersplatform Energietransitie"
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht