Energie besparen

Kunnen we jouw bewonersgroep helpen?

We helpen je met ideeën voor acties, om je acties zichtbaar te maken en meer!

Wij helpen elke bewonersgroep

Er zijn in Den Haag veel bewonersgroepen en initiatieven. Denk aan een bewonersvereniging, wijkberaad of sportclub. Wij helpen deze groepen graag om duurzaam aan de slag te gaan. Dat kan ook als duurzaamheid niet jullie belangrijkste bezigheid is.

Is duurzaamheid een onderwerp waar jullie in de buurt mee aan de slag zouden willen? Dan kunnen wij helpen met tips en inspiratie. Of het nu gaat om de eerste stap zetten of om de dingen die jullie al doen verder uit te breiden. Wij denken graag mee.

Energiecoach Ronny in gesprek met Laurien van de gemeente

Wat kunnen we voor jouw bewonersgroep betekenen?

Wil jij met jouw bewonersorganisatie, buurthuis of sportclub een informatieavond over energie besparen organiseren? Of willen jullie de energiequiz spelen waarbij je spelenderwijs leert hoe je zelf thuis energie en water kunt besparen? Wij helpen je zelf verder of brengen je in contact met een energiecoach uit de buurt.

Heb je een ander idee op gebied van energie besparen? Heel goed! Wij helpen je graag dit in de praktijk te brengen.

Neem contact op met Anouk

Buurtacties brengen bewoners uit de samen én inspireren om duurzaam te doen! Wij ondersteunen jullie met een draaiboek zodat jullie zelf aan de slag kunnen. Voorbeelden van straatacties zijn een plantenbieb, een regentonnenactie en Operatie Steenbreek.

Neem contact op met Anouk

Een energiecoach helpt je te bepalen wat je het beste kunt aanpassen in de woning, wanneer je wat moet doen en kijkt met je mee wat de kosten worden. Misschien is dit ook iets voor jullie buurt?

Maak een afspraak met een energiecoach

We zijn expert op het gebied van energie besparen, opwekken en gebruiken van schone energie en vergroenen van de stad. We helpen jouw initiatief verder met advies, inspiratie en ons uitgebreide netwerk.

Neem contact op met Anouk

Zijn jullie al duurzaam bezig en kunnen jullie projecten meer zichtbaarheid gebruiken? Dat doen we graag. Je kunt bijvoorbeeld langskomen in onze videopodcast of we kunnen een stuk over jullie schrijven in onze nieuwsbrief. We helpen ook met het schrijven en verspreiden van persberichten.

Neem contact op met Jessica

Haagse bewonersinitiatieven gaan samen op zoek naar alternatieven voor het aardgas. Sinds 2016 komt het Haags Bewonersplatform Energietransitie gemiddeld elke vijf weken bijeen om kennis en ervaring uit te wisselen en die verder te ontwikkelen. Doen jullie ook mee?

Lees meer

Onze spellen en materialen kan je gratis lenen. Ze zijn leuk voor een buurtfeest óf voor thuis. Je leert ermee over duurzaamheid.

Bekijk alle uitleenmaterialen
Opening plantenbieb op het Newtonplein

Word energiecoach

In Den Haag zijn al meer dan 15 bewonersinitiatieven met energiecoaches. Zij adviseren hun buren over energie besparen in huis. Willen jullie ook energiecoaches opleiden om aan de slag te gaan in jullie buurt? Meld je dan aan via heba@duurzaamdenhaag.nl

Ik help je graag
Anouk van Santen
Bij mij kun je terecht voor: Jong Duurzaam Den Haag, Bomen voor Den Haag en de buurt Laak Centraal.
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht