Energie besparen

Samen aan de slag voor een duurzaam buurthuis

Radiatorfolie en -ventilatoren voor het Vadercentrum

In Vadercentrum Adam ging een grote groep vrijwilligers aan de slag met het plaatsen van radiatorfolie en -ventilatoren. Dit zijn twee maatregelen die ervoor gaan zorgen dat de thermostaat omlaag kan en het nog steeds lekker warm blijft. Onder leiding van Haagse energiecoaches werden de maatregelen geïnstalleerd door de vrijwilligers van het buurthuis.

Vrijwilligers brengen radiatorfolie aan

Samen aan de slag

De middag werd georganiseerd door Vadercentrum Adam, de energiecoaches van Energierijk Laak en duurzaam buurtteam Toekomstig Laak. Samen werken we aan een duurzaam buurthuis dat een voorbeeld is voor bezoekers en andere buurthuizen. Het aanbrengen van radiatorfolie en -ventilatoren is stap één. De energiecoaches leerden de vrijwilligers van het Vadercentrum hoe zij dit moeten installeren.

Vegetarische maaltijd en het vijf stappenplan

Nadat er hard is gewerkt, kregen de vrijwilligers een vegetarische maaltijd. Klaargemaakt door vrijwilligers van het buurthuis. Tussen de gangen door presenteerde energiecoach Marcus het vijf stappenplan om thuis energie te besparen. Het is belangrijk dat de vrijwilligers veel weten over energie besparen in huis. Zij kunnen deze kennis delen met de bezoekers.

Houd je huis en het Vadercentrum warm

Deze klusdag was onderdeel van de campagne ‘Houd je huis en het Vadercentrum warm’. Deze campagne wordt gesteund door het buurtbespaarbudget van van de stichting LSA bewoners. Als onderdeel van de campagne worden in januari vijftig radiatorventilatoren weggegeven aan bewoners van Laak Centraal met een kleine portemonnee. We zien dit als een eerste stap naar een duurzaam buurthuis. Wil je je aanmelden voor energiebesparende maatregelen, een energiecoach of een ventilator? Vraag naar de actie bij het Vadercentrum op het Jonckbloetplein.

Glen, Anouk, Liesbeth, Ronny en Marcus van Toekomstig Laak
Ik help je graag
Anouk van Santen
Bij mij kun je terecht voor: ondersteuning van bewoners in Laak Centraal, communicatie en bewonersgroepen zichtbaar maken
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht