Nieuws

Nieuw­jaars­bij­een­komst 2022

Een duurzaam Den Haag maken we door samen te doen!

Op donderdag 27 januari waren meer dan 160 duurzame dromers, denkers en doeners bij onze nieuwjaarsbijeenkomst. Vanuit de studio in ons kantoor hebben we allerlei verhalen uit de stad gedeeld. Te gast waren Firyal Hogervorst van gemeente Den Haag en Marcel Keus van buurtteam Spoorwijk en Stichting Schets.

Kijk de online nieuwjaarsbijeenkomst terug

De nieuwjaarsspeech van Heleen

Een nieuwjaarsbijeenkomst is niet compleet zonder de nieuwjaarsspeech van Heleen Weening, directeur van Duurzaam Den Haag. Dit keer vanuit de duinen in plaats van de studio, omdat Heleen thuis in quarantaine zat. Ze kijkt trots terug op 2021. Maar ook vooruit naar 2022, waarin we met elkaar aan de slag gaan. Want een duurzaam Den Haag maken we door samen te doen! Wil je weten wat we in 2021 allemaal gedaan hebben?

Kijk de speech van Heleen terug

Vragen en tips uit de chat

In de chat was het net zo gezellig als op een nieuwjaarsbijeenkomst op locatie. Er zijn goede initiatieven gedeeld, vragen gesteld en er zijn veel tips gegeven. Zoals deze:

Robert: Komt er ook een energiecoöperatie in Rustenburg-Oostbroek?

Tom, Duurzaam Den Haag: Uit je vraag haal ik dat je dat wel zou willen... mooi! Ik weet nog niet van een bestaand initiatief, maar je zou het zelf kunnen starten met een paar enthousiaste buurtgenoten. Vanuit DDH hebben we de afgelopen jaren ervaring opgedaan met het starten van een coöperatie en ook veel mensen in ons netwerk die daar al geruime tijd mee bezig zijn. Die kennis en ervaring delen we graag! Je kunt mij (tom@duurzaamdenhaag.nl) daar altijd even apart over mailen.

Angelique: Vanmiddag door Scheveningen gelopen. Daar kan nog wel wat vergroend worden.

Gaynelle: Wordt ook iets georganiseerd voor bewoners met een balkon of met moestuinieren?

Edwin, Duurzaam Den Haag: Op dit moment organiseren we geen activiteiten voor moestuins en balkons. Maarrr we hebben wel groene live-streams en daar kunnen we zeker tips voor balkontuinieren en moestuinen meenemen. En als er echt veel behoefte is, bijvoorbeeld vanuit het buurtteam kunnen we altijd kijken of we iets kunnen regelen! We hebben in ieder geval contacten met allerlei personen en organisaties uit de stad die er kennis van hebben. Dus laten we contact houden. Je kunt ook nog kijken op www. stadslandbouwdenhaag.nl Stuur gerust een mailtje naar edwin@duurzaamdenhaag.nl.

Trees: dit zijn mijn tips voor een kledingruilketting:

Aanmelden kan op https://nojunkinmytrunk.nl/ket... of op www.kettingkledingruil.nl. En dit is een kinderkledingruilketting in Den Haag West en Scheveningen: https://forms.gle/T2BBYAZbtSfN....

Andreas: BuurtBoerderij De Nijkamphoeve heeft infraroodpanelen boven de tafel op de deel en in het beheerderskantoor. Dit bevalt goed.

Welk duurzaam onderwerp vind jij belangrijk voor 2022?

Deze vraag beantwoordden de deelnemers via een poll. 'Schone energie opwekken en energie besparen' wordt als het belangrijkste onderwerp ervaren. Dat komt goed uit, want ook in 2022 is dat waar we samen met jullie mee aan de slag gaan.

Wil je met ons aan de slag voor een duurzaam Den Haag?

Voor deze activiteiten kan je je momenteel aanmelden:

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht