Nieuws

Jong Duurzaam Den Haag vist met succes naar afval

“Ik wist niet dat er zoveel afval in de Haagse grachten lag”

Zaterdag 19 augustus was het tijd voor een nieuwe activiteit van Jong Duurzaam Den Haag: afval uit de Haagse grachten vissen vanaf een SUP (Stand Up Paddleboarding) board. Met tien enthousiaste deelnemers gingen we bij Kaai 13 het water op. Het resultaat: meer afval dan we hadden gehoopt en vooral een hele leuke middag.

Vissen naar plastic en verpakkingen

Binnen de kortste keren horen we: “Ik wist niet dat er zoveel afval in dit water lag”. Het doel van vandaag is de grachten een beetje schoner maken, maar toch staan we ervan te kijken hoeveel plastic we opvissen. Zonde! Gelukkig gaat onze groep daar vandaag iets aan doen. Met gevulde bakken komen we na twee uur het water weer uit. De activiteit is niet alleen nuttig, maar ook heel leuk.

“Het is een hele ontspannen manier om de stad te verkennen en je draagt ook nog eens wat bij,” zegt een van de deelnemers.

Na twee uur hebben we allemaal een volle bak met plastic flessen, blikjes en andere verpakkingen. Die leveren we weer in bij de organisatoren en worden vervolgens netjes weggegooid. Moe maar voldaan drinken we samen nog een bakje koffie. Want behalve duurzaam doen, vinden we ook gezelligheid en elkaar leren kennen belangrijk. We kletsen wat na en beloven elkaar snel weer te zien.

Wat is Jong Duurzaam Den Haag?

Wij zijn een groep jongeren die zich inzetten voor een duurzame stad. In Den Haag zijn er veel jongeren die de stad groener willen maken en zich bezig houden met de energietransitie. Toch is het soms moeilijk om een plek te vinden waar je kan beginnen. Jong Duurzaam Den Haag helpt jou om aan de slag te gaan.

We organiseren bijeenkomsten, steken samen de handen uit de mouwen en gaan met elkaar in gesprek. Iedereen is welkom, ook als je geen duurzaamheidsfanaat bent, maar toch eens wilt kijken wat je kunt doen. De drempel is laag en gezelligheid staat altijd voorop.

Ik help je graag
Anouk van Santen
Bij mij kun je terecht voor: ondersteuning van bewoners in Laak Centraal, communicatie en bewonersgroepen zichtbaar maken
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht