Nieuws

Kruisbestuiving van duurzame ideeën in Laak

Ideeën uitwisselen tijdens de bijeenkomst voor duurzame doeners.

Afgelopen donderdag kwamen in het Vadercentrum alle duurzame doeners uit stadsdeel Laak bij elkaar. Onder het genot van een hapje en een drankje werden ideeën, inspiratie en contactgegevens uitgewisseld. Vijf duurzame initiatieven gaven een presentatie over wat zij doen. Daarna mocht iedereen meedenken en tips geven.

Een wirwar aan groepjes

Iedereen die wel eens in Laak komt, weet dat er in de buurt een wirwar aan groepjes bestaat. Al die groepjes zetten zich op hun eigen manier in voor een mooiere, groenere of meer leefbare buurt. Maar wie doet nou wat? Soms is het moeilijk om dat overzicht te bewaren. Daarom nodigden buurtteam Toekomstig Laak en de energiecoaches van Energierijk Laak ze allemaal uit om bij elkaar te komen.

Energiecoach Ronny in gesprek met Laurien van de gemeente
Li Ming vertelt over het burgerberaad
Energiecoach Marcus vertelt over Energierijk Laak
Anouk en Reena van Duurzaam Den Haag
Anouk in gesprek over betrekken van meer vrijwilligers
Bewoners in gesprek over auto's delen
Het was gezellig druk
Kirsten en Judith vertellen over Laak Bloeit

Updates van vijf duurzame initiatieven uit Laak

Vijf van deze groepen mochten hun initiatief presenteren. Er waren presentaties van Toekomstig Laak, Energierijk Laak, auto’s delen in Laak, Laak Bloeit en de bewoners die deelnamen aan het burgerberaad. In deze presentaties vertelden zij wat hun successen tot nu toe zijn, waar ze tegenaanlopen en stelden zij een hulpvraag aan het publiek. Via post-its op posters konden de bezoekers daarna hun ideeën achterlaten. De updates die uit de presentatie zijn gekomen:

  • Laak Bloeit gaat aan de slag met een buurttuin achter het politiebureau. Het wordt een tuin voor en door bewoners van Laak.
  • Auto delen in Laak gaat van start met de eerste twee elektrische auto's en haalt daarmee drie benzine auto's van de straat.
  • Het burgerberaad heeft een prachtig advies geschreven voor de gemeente, dat binnenkort aan de raad wordt gepresenteerd. Hopelijk komen daar snel acties uit.
  • Energierijk Laak heeft met 16 actieve coaches al meer dan 130 gesprekken gevoerd. Ze zijn ook druk bezig met de actie 'Houd je huis en het Vadercentrum warm.' Maart is hun drukste maand met gesprekken ooit!
  • Toekomstig Laak blijft zich inzetten voor een groene en duurzamere buurt. Op het programma staan onder andere een Operatie Steenbreekactie voor meer groen en een Energiequiz bij buurthuis De Rank.

Smaakt naar meer

Er werden goede links gelegd onder de bewonersinitiatieven en we hopen dat hier mooie samenwerkingen uitkomen. Toen aan het einde van de avond de vraag kwam: ‘Wie wil vond dit nuttig en wil graag nog een keer zo’n bijeenkomst bijwonen?’, gingen alle handen omhoog. Het was dus een geslaagde dag.

Wil je op de hoogte blijven van al onze evenementen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ik help je graag
Anouk van Santen
Bij mij kun je terecht voor: communicatie met bewonersgroepen en de buurt Laak Centraal
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht