Nieuws

Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Hij volgt Heleen Weening op die na acht jaar vertrekt bij de club

Met trots melden wij dat per 1 juni Joris Wijsmuller onze nieuwe directeur-bestuurder is! Hij volgt daarmee Heleen Weening op, die na acht jaar haar functie als directeur-bestuurder neerlegt.

De Raad van Toezicht van Duurzaam Den Haag, die belast was met de benoeming van de nieuwe directeur-bestuurder, laat weten zeer ingenomen te zijn met de opvolger van Weening. RvT-lid Thérèse van Gijn-Bruggink en tevens voorzitter van de sollicitatiecommissie: “We hadden om te beginnen een ruime keuze uit kandidaten. Maar de heer Wijsmuller stak er toch bovenuit. Hij kent de stad Den Haag als geen ander, terwijl bewonersparticipatie en duurzaamheid als een rode draad door zijn carrière lopen. Duurzaam Den Haag en Joris Wijsmuller, dat komt op ons over als een logische match.”

Als actief raadslid en later als wethouder Duurzaamheid nam Wijsmuller al vaak deel aan activiteiten van Duurzaam Den Haag en bewoners in de stad. Wijsmuller: "Deze stichting zet zich volop in voor bewonersparticipatie, en dat heb ik zelf ook altijd gedaan. Ik ben super blij dat ik nu vanuit deze nieuwe rol een bijdrage hieraan mag leveren.”

Ook vertrekkend directeur-bestuurder Heleen Weening is heel blij met haar nieuwe opvolger: “Joris is een echte Haagse Krach man, die Duurzaam Den Haag vanaf het begin een warm hart toedraagt. Hij sluit met al zijn ervaringen goed aan bij de club zoals ik die in de afgelopen jaren heb ontwikkeld: met aandacht voor thema’s als burgerkracht, klimaat adaptatie en energie. Het is gewoon een hele leuke man, een fijn mens. Ik draag met veel vertrouwen het stokje aan hem over.”

Ik help je graag
Anouk Dehue
Bij mij kun je terecht voor: communicatie, de ondersteuning van bewonersinitiatieven en onze stadsgesprekken.
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht