Nieuws

Heleen Weening stopt als directeur Stichting Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Heleen laat na acht jaar een krachtige club achter waar niemand meer omheen kan

Onze directeur Heleen Weening kondigde deze week haar vertrek aan bij Duurzaam Den Haag, waar ze acht jaar lang aan het roer stond. Per 1 juni legt ze haar functie neer als directeur-bestuurder van Stichting Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds.

Heleen heeft nog geen concrete plannen voor na juni. Ze wil graag haar hart volgen. 'Ik wil helpen menselijkheid te ontwikkelen in de politiek en in het openbaar bestuur.' Misschien wel in de vorm van een eigen adviesbureau. Heleen: ‘Ook vanuit mijn werk voor Duurzaam Den Haag zie ik dat daar behoefte aan is.'

Een krachtige club

Vanaf 2014 is Heleen hét gezicht van Duurzaam Den Haag en het Klimaatfonds. Ze stond aan de basis van de Haagse Krach beweging in de stad, geloof in burgerkracht en het ruim baan geven eraan om de stad duurzamer te maken. Met hart en ziel leidde ze het team van Duurzaam Den Haag.

Ze stond voor een grote uitdaging toen haar in 2014 werd gevraagd om directeur van zowel Duurzaam Den Haag als het Haags Milieucentrum te worden. Haar taak was het samenvoegen van deze twee clubs tot één organisatie voor heel Den Haag.

En dat is gelukt. Heleen laat na acht jaar een krachtige club achter met een stevige basis, waar mensen in de stad niet meer omheen kunnen.

Tijd voor ander leiderschap vindt Heleen zelf. “De organisatie is in rustig vaarwater beland, terwijl ik juist een directeur ben die graag golven maakt. Daarom is er nu een ander type directeur nodig. Iemand die in staat is in het huidige momentum kansen te grijpen om duurzaamheid in Den Haag een ‘boost’ te geven en de organisatie verder te versterken en uit te bouwen.”

Vacature

Onder leiding van Raad van Toezicht lid Thérèse van Gijn-Bruggink gaan we zoeken naar een geschikte vervanger; een ambitieuze en gedreven directeur-bestuurder die de bestaande organisatie verder kan uitbouwen

Van Gijn-Bruggink zoekt een directeur die het krachtenveld in Den Haag kent, samen met het team bouwt aan verdere realisatie van de Energietransitie in de wijken en oog heeft voor de potentie van de betrokken burgers.

Van Gijn-Bruggink: “Heleen heeft een visionaire blik op duurzame ontwikkeling en weet dat te vertalen naar een diverse aanpak op wijkniveau. Ze heeft altijd oog voor de menselijke maat. Voor ons is het heel belangrijk dat Duurzaam Den Haag uitgegroeid is tot een betrouwbare partner van de gemeente Den Haag. Dat willen we graag zo houden.”

Eind mei zal Heleen officieel afscheid nemen. De komende drie maanden gaat ze nog vol aan de bak om met het team de stad duurzamer te maken.

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht