Nieuws

Hulpsinten opgelet: 5 tips voor duurzame cadeaus

Leuk én goed voor onze wereld!

De Sint is in het land! Ouders met jonge kinderen kan het niet zijn ontgaan: een zinkende stoomboot, een pietentekort en verdwenen pakjes. Gelukkig gaat het de Sint ook dit jaar vast lukken om alle schoentjes te vullen met mooie cadeaus.

Maar ook die goede oude Sinterklaas moet meer gaan letten op wat hij koopt. Daarom hebben we 5 tips voor alle hulpsinterklazen die tijdens het shoppen op hun aankopen willen letten.

Tip 1: Koop tweedehands speelgoed

Het wordt steeds makkelijker om mooi tweedehands speelgoed aan te schaffen. Je kan naar de bekende kringloopwinkels gaan of zoek ernaar op de website Marktplaats.

Tegenwoordig wordt er via de Vinted-app ook veel tweedehands speelgoed aangeboden. Een voordeel hiervan is dat dit bij jou thuis of bij jou in de buurt wordt bezorgd. Je kunt er ook kiezen uit de meer duurzame bezorgservice Homerr. Nog een tip: zorg dat je meerdere dingen bij één persoon koopt. Dat scheelt ritjes!

Tip 2: Ruil speelgoed

Heb je familie, vrienden of collega’s met kinderen van dezelfde leeftijd? Ruil dan speelgoed! Zo hoef je geen nieuw speelgoed te kopen, maar heeft je kind wel weer ander, uitdagend speelgoed om mee te spelen.

Tip 3: Geef groen en ga het doen

Geef groen aan je kind, bijvoorbeeld plantenzaadjes. Het zaaien is meteen een leuke activiteit om samen te doen. Je zou het misschien niet verwachten, maar het najaar is een goede tijd om te zaaien. Veel zaadjes hebben de koude winterperiode nodig om goed te kunnen ontkiemen. Je kunt zaadjes kopen (liefst inheems en biologisch), maar vraag eerst eens rond of je ze kunt oogsten bij vrienden of kennissen.

Tip 4: Koop speelgoed dat generaties meegaat

Plastic speelgoed van dun materiaal gaat na een tijdje kapot. Duurzaam speelgoed is op een milieuvriendelijke manier gemaakt en van stevige kwaliteit. Vaak wordt het gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, of van gerecycled materiaal. Kinderen kunnen er jarenlang mee spelen. En misschien spelen je kleinkinderen er over een tijd ook mee.

Tip 5: Geef een ervaring, het liefst lokaal

Geef je kind een ervaring. Ga naar een (gratis) voorstelling in de bibliotheek, koop tickets voor een kindervoorstelling in de buurt of geef hem of haar een aantal muziek- of sportlessen cadeau. Maak een mooie tegoedbon van gerecycled papier en pak deze in. Zeker voor de wat oudere kinderen erg leuk om te krijgen.

Ik help je graag
Anouk Dehue
Bij mij kun je terecht voor: onze stadsgesprekken, Haags Klimaatakkoord, communicatie en Bomen voor Den Haag
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht