Energie besparen

Buurtbijeenkomst Koningsplein en omgeving: Hoe kan de wijk nog mooier worden?

Hoe kan de wijk nog mooier worden?

Ongeveer 80 bewoners van de wijk Valkenbos-Regentes troffen elkaar op 1 november 2018 op de prachtige locatie van De Prael. Onderwerp van gesprek: hoe de wijk nog mooier kan worden! Mooier, schoner, veiliger, duurzamer... Alle ideeën waren welkom.

Na een smakelijk buffet werd aan negen tafels de rest van de avond besteed aan brainstormen en het uitwerken van de beste ideeën. Maar niet voordat spreekstalmeester Heleen Weening het buurtteam in het zonnetje had gezet. In het buurtteam zitten een negental buurtbewoners die als vrijwilliger tijd en energie steken in het verduurzamen van omgeving Koningsplein.

De bijeenkomst was goed gepland, namelijk op de ‘dag van de positiviteit’. Die positiviteit toonde zich bijvoorbeeld in het omgaan met de matige acoustiek van de zaal; de koppen werden gewoon wat dichter bij elkaar gestoken om elkaar toch te kunnen horen!

Twee rondes en negen tafels aan ideeën

In twee rondes werden aan de negen tafels, onder begeleiding van dialoogbegeleiders, ideeën uitgewisseld, gepitcht en verder uitgewerkt. En dit met veel enthousiasme, humor en applaus voor elkaars ideeën. Enkele concrete ideeën:

  • Om de wijk groener een aantrekkelijker te maken organiseert elke straat 1 ‘groene plus’, een actie die zorgt voor meer groen in de straat. Zo kan er bijvoorbeeld een langste-zonnebloemenwedstrijd worden georganiseerd;
  • Maak gebruik van de kwaliteiten die al in de wijk voorhanden zijn om met z’n allen stappen te zetten voor verduurzaming. Iemand met een inductiekookplaat stelt bijvoorbeeld zijn/haar keuken af en toe beschikbaar om anderen uit de wijk kennis te laten maken met inductiekoken: voorbeeldwoning;
  • Deelstad Den Haag: deel spullen en voedsel binnen de wijk, duurzaam en goed voor de sociale cohesie.

Na het bedanken van de begeleiders en de verloting van Gamma-tegoedbonnen door buurtman Edwin Cornelissen ging men aan het Prael-bier. En het bleef nog lang onrustig.

Duurzaam Den Haag gaat alle uitvoerbare ideeën binnen een maand bundelen en daar een follow-up aan geven. Dit alles om Molenwijk klaar te maken voor de toekomst. Wij maken ons met de buurt hard voor realisatie. Beloofd!

Meer over de buurtbijeenkomst voor bewoners Regentesse-/ Koningsplein

Bekijk op Facebook een filmpje van de avond of lees meer over het project Nieuwe Energie en Groen in de Buurt op deze pagina.

200+ bewoners denken mee over de toekomst van hun wijk.

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht