Energie besparen

Aan de slag met je VvE? Dit zijn de mogelijkheden

Hier kun je terecht voor financiering, subsidies en advies

Handige informatie voor je VvE

Ben je er al uit welke duurzame maatregelen je met jouw VvE wil gaan nemen, maar weet je nog niet precies hoe je dat wil gaan doen? Hier vind je meer informatie voor in jouw duurzaamheidsplan over financieringsmogelijkheden, zoals subsidies en lokale aanbieders met een duurzaam productaanbod.

Financieringsmogelijkheden – kleine VvE’s (tot max 7 appartementen)

Voor VvE’s tot maximaal 7 appartementen bestaat de mogelijkheid om een lening te verkrijgen bij het revolverende fonds dat hiervoor door de Gemeente Den Haag ter beschikking is gesteld. De lening is toegankelijk via de VvE-balie. Informatie over contactgegevens en voorwaarden vind je op de site Gemeente Den Haag

Financieringsmogelijkheden – grote VvE’s (vanaf 8 appartementen)

Financieringsaanvragen voor VvE’s vanaf 8 appartementen zijn vaak onderdeel van een professioneel begeleid traject. Toegang tot diverse vormen van financiering wordt hierin veelal op maat geadviseerd door een aangetrokken professional. Maar er is ook de landelijke VvE Energiebespaarlening.

Wil je met jouw VvE het gebouw verduurzamen? VvE’s met tien of meer appartementen en een bouwjaar van voor 1992 kunnen bij de gemeente een gratis advies op maat aanvragen.

Subsidies

Op de aanleg van dak- en vloer isolatie, een groen dak en op het maken van een meerjarig duurzaam onderhoudsplan kun je als VvE subsidie aanvragen bij de Gemeente Den Haag. Check op moment van aanvragen wel altijd even of de subsidie nog beschikbaar is!

Tip: lees ook eens onze blog over 'In 10 stappen naar een duurzaam Vv-bezit'

Ik help je graag
Reinder Boon
Bij mij kun je terecht voor: procesondersteuning, duurzaam ondernemen, planvorming en financiële vraagstukken.
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht