Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

FAQ - Ik ben bezig met duurzaam verbouwen. Welke subsidies kan ik aanvragen?

Deel pagina:

Je kunt bij de gemeente Den Haag een aantal subsidies aanvragen voor duurzame ingrepen in je huis. Daarbij kunt je denken aan isolatie, maar ook aan groene daken en energiebesparing. Hieronder staan ze kort opgenoemd.

Let op: Voor het aanvragen geldt meestal een einddatum, en soms is een subsidiepot al leeg door aanvragen van andere mensen. Actuele informatie kun je hier vinden.

In het kort: Subsidie wonen op schone energie - Gemeente Den Haag

Heb je plannen om je woning gedeeltelijk of geheel van het aardgas af te halen? Dan kunt u subsidie krijgen van de gemeente. 

Je kunt subsidie aanvragen voor:

  1. Het vervangen van een gasfornuis door een kookplaat op elektriciteit. De subsidie hiervoor is maximaal € 500.

  2. Het vervangen van de warmteoplossing op gas naar een andere energiebron. De subsidie hiervoor is maximaal € 4.500.

Je kunt ook voor allebei subsidie aanvragen. Je krijgt maximaal 50% van uw kosten vergoed. Heb je bijvoorbeeld € 8.000 aan de werkzaamheden uitgegeven? Dan kan je maximaal € 4.000 subsidie krijgen.

De voorwaarden hiervoor en de aanmelding vind je hier.

In het kort: Subsidie dak- en vloerisolatie - Gemeente Den Haag

Heb je een huis dat voor 1985 is gebouwd? Je kunt dan subsidie aanvragen bij de gemeente als je het dak en/of de vloer gaat isoleren. Je kunt per vierkante meter die je gaat isoleren 12,50 euro aanvragen, met een maximum van 50% van de werkelijke kosten. 

De gemeente stelt wel voorwaarden aan de manier waarop je gaat isoleren. Lees de precieze details en meer informatie hier

In het kort: Subsidie groene daken - Gemeente Den Haag

Een groen dak heeft veel voordelen. Het isoleert, het is een goede waterbuffer en het draagt bij aan de biodiversiteit van de omgeving. Daarom kun je subsidie aanvragen als je van plan bent om een groen dak te maken dat groter is dan 20 m2.

Voor de aanleg van een groen dak kun je 25 euro subsidie krijgen per vierkante meter, met een maximum van 50% van de totale werkelijke kosten en een maximum van 10.000 euro per aanvraag. Je kunt deze subsidie aanvragen tot 1 juni 2019, tenzij de subsidiepot van 600.000 euro eerder leeg is. De gemeente stelt wel voorwaarden aan de manier waarop je een groen dak gaat neerleggen. Lees de precieze details en meer informatie op deze pagina. 

In het kort: Subsidie Energiebesparing Eigen Huis – Rijksoverheid (Niet meer aan te vragen) 

De eerder genoemde subsidies kun je bij de gemeente aanvragen. Tot voor kort kon je ook bij de Rijksoverheid subsidie aanvragen. De pot van de subsidie ‘energiebesparing eigen huis’ is inmiddels leeg. Je kunt deze subsidie niet meer aanvragen. Wel kun je in de toekomst onderzoeken of er weer subsidies beschikbaar zijn. 

Kunnen de gemeentelijke subsidies gecombineerd worden met de landelijke subsidie? 

 Subsidies combineren is meestal niet toegestaan. In de meeste gevallen wordt de gemeentelijke subsidie dan afgetrokken van de subsidie die je van het rijk ontvangt. Als je precies wil weten hoe het zit, kun je het best even bellen met de gemeente om te vragen hoe er met het combineren van de specifieke subsidies wordt omgegaan.

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur.

Stuur een bericht