Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Haags Opgewekt legt collectief zonnedak op theater de Nieuwe Regentes

Deel pagina:

Haags Opgewekt legt collectief zonnedak op theater de Nieuwe Regentes

Coöperatie Haags Opgewekt U.A. is opgericht door vrijwilligers van buurtinitiatief De Groene Regentes, met als doel om op verschillende manieren bij te dragen aan de energietransitie van Den Haag. In november 2018 realiseerden ze hun eerste grote project: een zonne-installatie bestaande uit 320 panelen op het dak van theater De Nieuwe Regentes. Die panelen vielen goed in de smaak, binnen drie weken waren ze allemaal verkocht.

Voordelen collectieve zonnedaken

Groot voordeel van zo’n collectief zonnedak is dat mensen die zelf geen zonnepanelen op hun dak kunnen leggen toch een paneel in gebruik kunnen nemen. Zo kunnen ze genieten van groene energie en profiteren van de winst. Charlotte van Slagmaat en Jeroen Boon zijn actief in de coöperatie en leggen uit hoe het werkt. Charlotte: ‘Als je investeert in een zonnedak betaal je eerst een bijdrage om dat te kunnen bouwen. Daarna krijg je ieder jaar een klein bedrag terug. Na een jaar of tien heb je je investering weer terug, maar de panelen liggen 15 jaar op het dak. Dus die vijf jaar extra is dan je winst.’ Naast dat je er financiële voordelen uit kunt halen is het ook een leuke manier om samen aan vergroening van de wijk te werken. Haags Opgewekt is opgericht om het wat makkelijker te maken, zodat iedereen op een laagdrempelige manier kan bijdragen.

 

Het volgende zonnedak

De coöperatie is nu in gesprek met de Uniper centrale over een installatie tot wel 800 panelen. Woon je in de buurt van het Regentesse- en Valkenboskwartier en ben je geïnteresseerd? Op de website van de Groene Regentes kun je je belangstelling doorgeven. Zodra er plek is word je verder geïnformeerd. 

Meer blog

Met innovatieve oplossingen bespaar je thuis energie en kan je gasloos wonen

Met innovatieve oplossingen bespaar je thuis energie en kan je gasloos wonen

Er komen steeds meer nieuwe slimme oplossingen op de markt die je helpen om eenvoudig energie te...

Lees verder
De Van Swietenstraat is een echte koploper!

De Van Swietenstraat is een echte koploper!

In 2020 heeft Kopgroep2030 samen met de bewoners van de Van Swietenstraat het Energie uit de...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur.

Stuur een bericht